Erdélyi magyar politika az én nézőpontomból 3.rész - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2016. október 26., szerda

Erdélyi magyar politika az én nézőpontomból 3.rész

    A második részben már kiderűlt, hogy nem tudok szimpatizálni, az Rmdsz ,,munkájával,, ami szerintem 26 év alat egyenlő a nullával. Meg lehet figyelni, hogy sem a nyelvi jogokat sem a nemzeti szimbólumainkat nem tudják betartatni a románsággal. Talán az a román zászló is maradhatott volna a székelykapun, ha a románság is tiszteletben tartaná a mi szimbólumainkat. 
   Engem nem tudott ez Rmdsz meggyőzni, hogy valóban az erdélyi magyar emberek érdekeit képviselnék Bukarestben. Az utóbbi években mindennapossá váltak a magyarellenes cselekedetek. Legutóbb ugye Kovászna megyei magyar kamionosokat támadott meg egy román ember, aki szétverte a kamionokat egy nagy kalapács segitségével, olyanokat kiabált, hogy ,,gyertek elő magyarok, őljelek meg titeket,, Ameddig ilyen dolgok megtörténnek romániában addig nem lehet azt mondani, hogy van egy magyar képviselet aki betartatja a románsággal azt, hogy kezeljenek minket is ugyan olyan állampolgárként mint a román többséget. Az is nyilvánvaló, hogy a magyar lakta megyékben a legkissebbek a fizetések. Vajon miért? Talán az Rmdsz meg tudná válaszolni, de hallgatnak mint a szar a fűben.
   Egy nagyon jó dolog indult el most a székelység életében amit nem az Rmdsznek köszönhetünk, hanem a Székelyek Világ Szövetségének akik most 2016- ban az ENSZ-hez beadták azt a kérésüket, hogy a székelyeket őshonos népként könyveljék el erdélyben. Erre lehetősége lett volna az Rmdsznek is de nem tették meg. Az MPP-ben sajnos csalódtam, mivel bekebelezte őket az Rmdsz. Már csak az EMNP maradt akikkel még tudok szimpatizálni és a Székelyek Világ Szövetségével, akiknek felajánlodtam, hogy amiben tudom segitem a munkájukat, mert én látom, hogy ők valóban tenni szeretnének a székelyégért. Folytatás következik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here