..TARTSON ÖSSZE AZ ERDÉLYI MAGYARSÁG?,, SZÜKSÉG VAN AZ RMDSZRE? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2016. november 26., szombat

..TARTSON ÖSSZE AZ ERDÉLYI MAGYARSÁG?,, SZÜKSÉG VAN AZ RMDSZRE?

  Véleményem szerint az összetartással nem lenne gond, de ahogy az Rmdsz neve feltünik, ott nem lehet összetartani. Több facebook csoportot olvasok, amiben sokan azt mondják, hogy minden sérelmet, dühöt, nyeljünk le az Rmdszel szemben és December 11-én pedig szavazzunk az Rmdszre, mert most az egyedüli magyar párt amelyik indul, és ha nem jut be a parlamentbe az erdélyi magyarság képviselet nélkül marad. 
  Volt olyan hozzászólás amiben egy hölgy szerint asszimilációs folyamatot fog elinditani az, ha az Rmdsz nem kerűl be a parlamentbe. Ezen aztán egy jót nevettem... közel száz év telt már el Trianon óta és mi székelyek száz év alatt sem asszimilálódtunk be a román nemzete és véleményem szerint ez után sem fogunk. A székely nép annál erőssem minél jobban próbálják elnyomni őket. Ez nagyon bosszantja a románokat is, hogy nem tudnak minket elrománositani, igy inkább olyan cselekedetekkel próbálnak minket megtörni, mint a székely zászló gyalázása vagy a magyar nyelv használatának korlátozása, magyar feliratok eltávolitása. Kissebb nagyobb sikerrel ezt csinálják a románok, de ez véleményem szerint nem fog sokáig igy menni, mert ezt meglehet szüntetni nemzetközi jogszabányokkal, törvényekkel. 
    Tehát most van egy ilyen képviseletünk, mint az Rmdsz amelyik nem ismeri vagy éppen nem akarja ezeket a törvényeket betartatni. Bologató kiskutyaként viselkedik azelnyomó hatalom mellett, igy nem lehet magyar érdekeket képviselni. Néha az a megoldás, hogy oda kell csapni az asztalra és megmondani a román képviselőknek, hogy baszki nincs igazatok, itt vannak ezek a nemzetközi törvények tartsátok be és ideje lenne a százéves igéreteiteket is betartsátok és akkor ezek a székelyek is befognák a szájukat és nem lenne olyan gyűlölet egymás között....Na de sajnos ezt nem merik vagy nem akarják megtenni. Ezzel, hogy ha decemberben nem kerülnek be akkor kapnak egy pofont az erdélyi magyarságtól, hogy szedjék össze magukat és többet ne húzzák be a fülüket és farkukat álljanak ki azért amit az erdélyi magyarság és mi székelyek is akarunk! Ők demokratikusoknak mondják magukat, de sajnos nem ismerik a demokrácia szó jelentését ami nép uralom, nép akarat. Tehát ha nem azt teszik amire az erdélyi magyarság felhatalmazta őket NEM DEMOKRATIKUSAK! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here