A SZÉKELYFÖLDÉRT FOGUNK DOLGOZNI, MINDENKIÉRT AKI SZÉKELYFÖLDI- EZ LESZ AZ SZVSZ - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2016. december 4., vasárnap

A SZÉKELYFÖLDÉRT FOGUNK DOLGOZNI, MINDENKIÉRT AKI SZÉKELYFÖLDI- EZ LESZ AZ SZVSZ

  A Székelyek Világszövetségének egyik tagjaként elmondhatom azt, hogy az SZVSZ lesz az a képviselet ami valóban a székely érdekeket fogja képviselni. Nem az a célunk, hogy nagyokat mondjunk, hanem az, hogy aki Székelyföldön él, legyen az bármilyen nemzetiségű az használhassa az anyanyelvét, nemzeti jelképeit mindenféle diszkrimináció nélkűl. 
 Személy szerint fontosnak tartom a békés együttélést a nemzetiségek között és azt az utat kell keresni, hogy ez meg is tudjon valósúlni, mert igy lehet Székelyföld is egy sikeres régió. 
  Meg kell ismertetni Székelyföldet a világgal, meg kell mutatni, hogy létezünk, még ha ezt sokan azt mondják, hogy nem, de akkor is. Erre már tett egy lépést az SZVSZ tehát már elkeztük a dolgunkat tenni. Felléptünk a magyarellenesség ellen is. December 1-én Sepsiszentgyörgyön az erdélyi magyarságot és székelységet gyalázó ortodox pópa ellen az SZVSZ feljelentést tett. Csibi Barna SZVSZ tag Nyiregyházán a Székely Hadosztály megemlékezésén beszélt a székelységet gyalázó nyiltan soviniszta és magyarellenes cselekedeteiről ismert Dan Tanasa-ról, akit egy bizonyos formában be is tudott mutatni a megemlékezésen részvevőknek és az ottlévő emberek ki tudták az unszimpátiájukat mutatni Dan Tanasa-val szemben. Mi dolgozni fogunk az önrendelkezésért, kérdés az hogy velünk tartanak e ebben a nem könnyű kihivásban? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here