Kiáll az Igazi Csíki Sör mellett Hargita Megye Tanácsa - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. január 30., hétfő

Kiáll az Igazi Csíki Sör mellett Hargita Megye Tanácsa

Ez olvasható Hargita Megye Tanácsának a facebok oldalán:


,,
A megyei tanács hétfői rendkívüli ülésére meghívták a cég menedzsmentjét

Egyértelműen kiáll a Csíki Sör Manufaktúra mellett Borboly Csaba elnök és Hargita Megye Tanácsa, miután jogerősen helyt adott a Marosvásárhelyi Táblabíróság a Heineken Románia keresetének, és megtiltotta a Csíki Sör márkanév használatát.
– A székelység önkifejezésének, büszkeségének, a szabad nemzeti mozgásterünk fontos eleme az Igazi Csíki Sör. Jogállamban a végleges és visszavonhatatlan bírósági ítéletet nem lehet elvitatni. Ellenben minden ítéletnek van indoklása, és az abban felróttakat biztos lehet pótolni, kiegészíteni és helyretenni, ezért is bízom benne, hogy a gyártás megállítása csupán átmeneti időszakra szól. Az Igazi Csíki Sör, a Székely Sör márkák a Székely termék védjegy jogos használói az elkövetkező években is, ezért is fontos, hogy egy Székely terméket ért támadásra együttes erővel lépjünk fel a jog által lehetővé tett eszköztár használatával. Arra biztatjuk a cég menedzsmentjét, hogy ne adják fel, folytassák a küzdelmet igazuk bebizonyításáért, keressék a jogi megoldásokat a folytatáshoz – nyilatkozta Borboly Csaba.
Hétfőn, január 30-án 19 órától rendkívüli tanácsülésre kerül sor a csíkszeredai megyeházán, amelyre a cég menedzsmentjét meghívja a megyei tanács elnöke, hogy tájékoztassák a testületet, és az esetleges további közös fellépésről egyeztessenek. Készek megkeresni a felperes tulajdonosi körét, vagy más téren folytatni egyeztetést, hisz az Igazi Csíki Sör ma már Hargita megye egyik kiemelt értékét és közösségi büszkeséget képvisel, amelytől kár ezt a térséget megfosztani. Ennek megoldására keresnek partnereket akár nemzetközi téren is.


Csíkszereda, 2017. január 29.,,

  Nagyon jól csinálta ezt Hargita Megye Tanácsa és Borboly Csaba is, végre én is olvashattam a megyei tanács oldalán egy ilyen pozitiv hozzáálást. Nem  kritizálom én Borboly Csabát, ha látom, hogy ésszerű dolgokat is csinál, ilyenkor elismerem, mint ebben az esetben is. Tudom ő nagyon haragszik rám, és sokszór nekem is ,,kinyillik a bicska a zsebemben,,  de azt tudnia kell, hogy én nem haragszom rá, még ha nem is értünk egyet nagyon sok mindenben, vannak biztos olyan dolgok amiben igen.  Tehát itt ebben a cikkben megigérem, hogy nem fogom többet ,,szivatni,, 😊 Tényleg, ennek örvendek, hogy kiálltak egy székelyföldi vállalkozás mellett ami 140 embernek ad munkát. A sörgyárról viszont változott a véleményem mikor hugom átküldte a biróság határozatát. Nem úgy van az ahogy a média ezt lehozta nincs vége a gyárnak, lehet ha az Igazi Csiki márkának igen, de egy átnevezéssel gyárthatják tovább Itt olvashatő a biróság döntése BIRÓSÁGI HATÁROZAT

Közben a Székelyek Világszövetsége csoportban jött egy kép amin róvásirással van a márka neve felirva. Nagyon jó ötletnek találom.  A hollandok is megtanúlnák a róvás irást ha megint perelni szeretnének. Eddig nem nagyon érdekelt a róvásirás, foglalkoztam vele, de elég keveset, de amikor szintén a Székelyek Világszövetsége csoportban egy fiatal magyarországi srác Major Dániel azt irta hogy ő ezt már egy ideje tanulja,  kedvet kaptam hozzá és én is elkezdtem jobban foglalkozni vele, nem könnyű de remélem megtanulom.  Itt van az a sörös cimke amiről irtam, nekem nagyon tetszik:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here