A székelység és az erdélyi magyarság Romániában szabadon diszkriminálható? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. március 1., szerda

A székelység és az erdélyi magyarság Romániában szabadon diszkriminálható?


Romániában szabadon diszkriminálható lesz a székelység és az erdélyi magyarság, úgy látszik ez abból is, hogy a Diszkrimináció Ellenes Tanácsot fel akarják számolni egy nyíltan magyarellenes, soviniszta és véleményem szerint egy nem tiszta elméjű bukott politikus Bogdan Diaconu javaslatára. Véleménye szerint a Diszkrimináció Ellenes Tanács román ellenes. Mondja ezt egy soviniszta magyarellenes bukott politikus, akinek még a magyar feliratok is szúrják azt a ,,két gyönyörű szemét,,  A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség autóin is szerepelő magyar felirat miatt azt szerette volna elérni, hogy a magyar nyelv be legyen tiltva a Romániai intézményekben, persze ebbe is bele bukott az elvtárs.


 A barátja  Dan Tănasă segge szintén a magyar nyelvtől viszket, de annyira, hogy még a  ,, Városháza ,,  és ,,Községháza,, feliratok is zavarják. Székelyföld önkormányzatait egymás után perelte be, hogy ezeket a feliratokat szedjék le, persze a többségben RMDSZ-es polgármesterek gondolkodás nélkül leszedték a székely zászlókkal együtt. Persze ahol volt székely zászló, mert sok helyi polgármesternek problémát jelentett még a székely zászló kitűzése is.

Olyan válaszokat adtak, hogy be kell tartani az ország törvényeit, annak az országnak a törvényeit, amelyik magasan szarik a saját törvényeire is és a kissebségi jogokat és az alapvető emberi jogokat is a földbe tiporja. Ezek után bárki is mondja nekem, hogy Románia jogállam annak azt mondom, hogy látogassa meg a Balassagyarmati elmegyógyintézetet, hogy még Székelyföldön se maradjon.
Tönásza Dani és a magyarellenes szervezete a magyar nyelvet üldöző cselekedeteit a román törvényszék is támogatja tehát a teljes román jogrendszer az magyarellenes. Betiltanak székely termékeket, olyanokat, amiket az Európai Védjegyhivatal is levédett, ezt nem vette figyelemben a Marosvásárhelyi törvényszék sem.
Ezek a magyarellenes és székely ellenes románok a mi munkánkat fogják megkönnyebbíteni, mert ezeket a cselekedeteket minden világ szintű kisebbségvédelmi szervezethez el fogunk juttatni és mindent megteszünk, ezt a Román államtól Székelyföldet megmentsük. Ezeknek a soviniszta románoknak az a céljuk, hogy a székelységet is szórvánnyá tegyék, de ez nem fog soha sikerülni nekik.

Dani Tönásza ellen fel fog szólalni a Székelyek Világszövetsége is Csíkszeredában a Városháza felirat védelmében szervezett tüntetésen és minden lehetséges jogi lépést meg fogunk tenni, hogy ne sikerüljön azt a feliratot levenni az épületről, amit még IV. Károly is látott.

Minden Székelyföldi önkormányzatot arra kérünk akiket támad a tönásza, hogy vegyék semmiben a marosvásárhelyi törvényszék döntését és ügyeket vigyék Brüsszelbe.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here