Összetákolt Románia, szinonima a kleptománia? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. március 27., hétfő

Összetákolt Románia, szinonima a kleptománia?

Ha van a történelemnek prostituáltja azt úgy nevezzük Románia. Sztálin azt mondta a román az nem nemzet, hanem egy foglalkozás – lopás, sumákolás, történelemhamisítás, nemzetek tönkre tétele? Szerintem mindegyik.

Nem rég láttam egy olyan európai szintű felmérést, hogy mit gondolnak az Európa országainak polgárai más országokról. Romániáról két fogalom volt, ami nagyon hasonló arányban mondtak.  A nyugati országok inkább cigányoknak mondták a románokat az észak-nyugati és a közép-európai országok tolvajoknak nevezték a románokat. Szegényekre ilyen jelzők kerültek, mikor milyen egy szép történelemmel rendelkező büszke felmenőkkel rendelkező népről van szó, akiket minden ország szeret jelenleg is az EU-ban.

Na, nézzünk egy kis történelmet. Románia 1877-ben jött létre. A történelem során több féle zászlója volt mikor címerrel, mikor nélküle, viszont a színek azok mindig a kék, sárga, piros színek voltak ezt viszont csak a Román Fejedelemségtől (1859-1881) –től lehet pontosan számítani, de a ma is ismert zászlót hivatalosan csak 1989 december. 27-én fogadta el a Román Parlament. Utána jöttek a bajok ugyanis az Afrika Csád Köztársaságnak is ugyan ez a zászlója volt már akkor és nekik az 1950-es évektől volt hivatalosan elfogadott zászlójuk. Csád többször is beperelte Romániát, de Románia olyan választ adott, hogy a Román zászlónál a kék színnek világosabb az árnyalata, mint a Csád zászlójának. Nézzük csak meg a két zászló közti különbséget.

 
                              Román zászló             Csád Köztársaság zászló

Romániának szép címere is van, amit az első világháború után I. Ferdinánd személyes megbízására egy magyar heraldikus Sebestyén József tervezett 1921-ben. Akkor még a sas fején nem volt rajta az ,,acélkorona,, csak 2016-tól tették a sas fejére az ,,acélkoronát,, A mai címert még a románok is kiröhögték mivel grafikailag ronda lett.    



Hogy miért mondják azt, hogy Románia a történelem prostituáltja, hát ezért:
Románia 60 év alatt hatszor árulta el a szövetségeseit!
1.     A balkáni háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét,Bulgáriát, ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől – a szóbanforgó régió pedig nem más, mint Dobrudzsa.
2.     Semmibe vette az Osztrák–Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a szövetséges hatalmaknak nagyobb esélyük van a győzelemre, titkos szerződést kötött az antant hatalmakkal, következésképpen 1916-ban megtámadta Magyarországot.
3.      Megszegte az antant hatalmakkal kötött szövetséget, és békét kötött a központi hatalmakkal.
4.      Megszegte a bukaresti békét, és a monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot
5.     Elárulta a szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára állt, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért 1940-ben visszaadta Erdélyt (pontosabban annak északi részét, de természetesen azt sem önként, hanem a második bécsi döntés következtében) Magyarországnak.

6.     Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a tengelyhatalmakat, átállt a szövetségesekhez, ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.

1 megjegyzés:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here