A Kelet Rolling Stones-a Székelyudvarhelyen fog fellépni. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. április 21., péntek

A Kelet Rolling Stones-a Székelyudvarhelyen fog fellépni.

Székelyudvarhelyen városi ünnepét idén május 26 és június 2 között tartják. Június másodikán Európa és a magyar rockzene egyik legnagyobb legendája, az Omega lép színpadra. Az együttes 55 éve van a zenei pályán és többször léptek fel Romániában is még a Ceusescu rendszerben is Bukarestben ahol elmondták nekik, hogy Brassótól felfele már nem koncertezhetnek. 2005-ben eljutottak Marosvásárhelyre is és abban az évben a Nyikó- menti árvízkárosultaknak csináltak segély koncerteket, felkeresve azokat a településeket.
Az Omega 55-év után is sikeres egész Európában, Liszt Ferenc és Kossuth díjasok és egy Moszkvai koncertjük alkalmával Kóbor János a orosz Nagykereszt Érdemrendet és az együttes tagjai pedig a Mihail Alekszandrovics Romanov Nagyherceg Emlékérembenrészesültek. 

Foto: Omega Facebook oldala

 Az Omega 2017-ben ünnepli megalakulásának 55.évfordulóját. Az első jubileumi koncert március 25.-én volt Piotrków Trybunalskiban,Lengyelországban,a lengyel-magyar barátság napi fesztiválon, ahol az együttes szinte teljes felállásban (Molnár György Elefánttal,de Mihály Tamás helyett még mindig Katy Zee-vel) lépett fel. A koncerten a lengyel Silesian Blues Band zenekar tagja, Józef Skrzek vendégeskedett,akivel az együttes Czeslaw NiemenDziwny jest ten swiat adta elő lengyelül,továbbá Jozef a Gyöngyhajú lány előtt egy kis billentyű-improvizációval is megörvendeztette a közönséget.
                                                          Kassa Omega 2016

 

Az év folyamán az Omega a Partiumban és Erdélyben (Nagyvárad, Szatmárnémeti, Temesvár,Székelyudvarhely), a Felvidéken (Bátorkeszi, Kolon,Kassa), Németországban (Reichenbach, Erfurt, Rostock, Löbau, Berlin, Halle, Chemnitz, Drezda), hosszú idő után Svájcban (Basel/Pratteln) és Csehországban (Prága-Lucerna) is koncertezik majd. Lesz továbbá egy zártkörű koncert április 29-én Budapesten, a Tüskecsarnokban. Április elején új felvételt is közzétettek: a Scorpions Still Loving You című slágerét dolgozták fel. A tervek között felmerült egy újabb vidéki sportcsarnok-turné és egy budapesti dupla koncert ötlete is az új Hidegkúti Nándor Stadionban, továbbá egy jövő évi bukaresti fellépés. A nagyváradi koncertet bejelentő sajtótájékoztatón Kóbor János először ismerte el,hogy az Omegának már nem tagja Mihály Tamás basszusgitáros, az együttes hivatalosan négy főre szűkült.
     

       Omega TV2 Napló interjú Erdély


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here