A támadott erdélyi magyarok és a jogilag eltüntetett székely nép és a rokon Ujgur nép mai helyzete. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. április 3., hétfő

A támadott erdélyi magyarok és a jogilag eltüntetett székely nép és a rokon Ujgur nép mai helyzete.

 A napokban néztem az M1 hírcsatornát és nagyon felháborodtam azon, hogy majdnem minden olyan népet támadnak, aminek köze van a magyarsághoz. Ebben a tévé riportban az Ujgurokról volt szó. Ők azok, akiket én valahogy a tényleg a mieinknek érzek, úgy érzem bennük is van egy kis székely vér, magyar vér is.  Még az egyetemi éveim alatt foglalkoztam az ujgurok életével, rengeteget olvastam róluk, több forrásból is. Írnak róluk jót és rosszat is, majd rátaláltam egy videóra a YouTube-on és igazán ott tudtam megismerni a történetüket Ümit Hamit  az Ujgur Világkongresszus Európáért felelős alelnöke.  A videó itt megtekinthető:


                Hasonló helyzetben vagyunk mi Székelyek, Csángók, erdélyi magyarok is.  Egy parazita állam elvette a földjeinket, lassan nem fogják engedni az anyanyelv használatot sem, és teljesen betiltanak minden olyan szimbólumot, ami a székelységet, magyarságot szimbolizálja. A parazita állam ezzel nem csak a kissebségi jogainkat, nemzetközi jogainkat,  a saját alkotmányát sérti meg, hanem még az alapvető emberi jogainkat is. És akkor még csodálkoznak, hogy önrendelkezést vagy autonómiát kérünk, vagy más módon szeretnénk ezt a ,,parazita fertőzést,, kezelni.

         Véleményem szerint ez nem fog sokáig így menni, mert a székely ember türelme sem véges, és ha az életéről és a szabadságáról van szó akkor nem gátolhatja őt a szabadsága elérésében minden féle ,,parazita fertőzés,, sem. Gyógyszernek véleményem szerint egyedül csak a nemzetközi jogok által támogatott önrendelkezési törekvések lehetnek, és ezt csak úgy lehet csinálni, ha a székely emberek is akarják és megismerik a jogaikat.

Beszélhetünk az autonómia törekvésekről is ami szerintem most 2017-ben bukott meg teljesen Marosvásárhelyen. Az előző évekhez képest 7-8 szór is kevesebb ember jelent meg a tüntetésen és ez nem a rossz esős időnek volt köszönhető, hanem egyértelműen a teljes elidegenedéstől és az eddigi eredménytelenségtől. Igen, de hogy is lehet eredményeket elérni akár az autonómia akár az önrendelkezés terén, ha az emberek nincsenek megszólítva rendesen, nincs elmagyarázva nekik, hogy miért fontos ezt kérni és követelni, miért fontos a jogainkat megismerni és bármilyen békés és törvényes módon nemzetközileg is,,kikényszeríteni,,  a jogaink az elnyomó parazita országgal szembenIGEN MI MINDANNYIAN HIBÁSAK VAGYUNK, HOGY ENGEDJÜK, HOGY EZT TEGYÉK VELÜNK! 4 évente választani (utóbb inkább ésszerűtlenül választási lehetőség nélkül szavazni) mentünk, hogy valaki ,,képviseljen minket,, a parazita állam parlamentjében.  Olyanra szavaztak sokan, akik legalább annyira felelősek a székelyeket, magyarokat ért magyarellenes cselekedetekért, mint akik véghezviszik ezeket a cselekedeteket.  Igen, mondhatom az egyik ismerősöm szavát is ,,Attól, hogy még valakiSzékelyföldön született, nem biztos, hogy székely érzelmű,,  - én úgy érzem a Karcfalvi vezetőnk, képviselőnk, sem székely sem magyar érzelmű inkább azt az 5 millió eurót szeretik érezni a (esetenként) a zsebükben amit a ,,parazita államtól,, kapnak az erdélyi magyarság és székelység teljes elárulásáért.  Már 2004 –ben is olyan aljas és nem magyar emberhez méltóan elárulták az autonómia küzdelmeket, hogy a most visszagondolunk arra az időre a gyomrunk is kavarogni kezd. Elég csak ezt a képet megnézni és utána gondolkodjunk el, hogy mi történt velünk?


A székelység saját magát nyírta ki hivatalosan 2011-ben is. A kb. 650 000 székely 390 szeresére csökkentette le magát a népszámláláson, akkor azt mondták egyes erdélyi magyar pártok, hogy ha a székelyek nem magyarnak mondják magukat, hanem székelynek megosszák a magyarságot (ami egyébként már szórvánnyá vált Erdélyben, ha Székelyföldet nem vesszük bele).  Jöttek a nagy okoskodók és mai napig is győzködnek engem is hogy ne terjesszem azt, hogy a székelyek székelynek kell mondják magukat mert ha annak mondják magukat a következő népszámláláson akkor az ,, Alte naţionalităţi  ,, vagyis Más más nemzetiségekhez fogják a székelységet írni a románok – érdekes 2011-ben nem írták és hivatalosan is létezik 1665-székely a 650-660 000-ből. Meglepő nem? Ezek a pártok és szervezetek szó szerint elárulták a saját népüket és ehhez a magyar nemzettudattal is rendelkező székelység asszisztált is HELYTELENŰL!


  Már csak egy kérdésem maradt hátra és talán ez az ami a legfontosabb az egész írásomban:
HOGY AKAR A SZÉKELYSÉG AUTONÓMIÁT, ÖNRENDELKEZÉST, JÓ ÉLETET, HA HIVATALOSAN NEM LÉTEZIK CSAK 1665 FŐ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here