Beszámoló az I. Tavaszköszöntő húsvétváró székely vásárról, ami a Kispesti Székelyország Tündérkertje Látványparkban volt megrendezve. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. április 9., vasárnap

Beszámoló az I. Tavaszköszöntő húsvétváró székely vásárról, ami a Kispesti Székelyország Tündérkertje Látványparkban volt megrendezve.
Egy nagyon jó és mozgalmas két nap áll mögöttem, amit elsősorban Borsos Gézának az SZNT alelnökének és egyben alapítójának köszönhetek és Patrubány Miklósnak a Magyarok Világszövetsége elnökének.  Csütörtök reggel indultunk Gyergyócsomafalváról a Gyergyószentmiklósi vonat állomásra és vártuk a Brassóból induló vonatot, ami elég hamar meg is érkezett.  Fárasztó volt az út, de magyar idő szerint 22 órakor megérkeztem az MVSZ székházhoz, ahol a szállásom is volt.


Pénteken ebéd után egy MVSZ elnökségi ülésen vehettem részt, mint meghívott, ahol bepillantást nyerhettem a Magyarok Világszövetsége működésébe és abban, hogy milyen demokratikusan folyt le az egész elnökségi ülés. Az ülés után könyvbemutatón vettünk részt, itt Dányi László – Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? című könyvét ismerhettük meg, ezen az eseményen részt vett az akkori magyar hadügyminiszter is, aki megdöbbentő információkat adott arról a kormányról, hogy mennyire nem érdekelte a kormányt Kárpátalja visszacsatolása.

Szombaton a  Kispesti Székelyország  Tündérkertje Látványparkban kezdődött a napunk, ahol 11 és 12 óra között A székely nép és magyar nemzet viszonyáról tartott előadást Patrubábny Miklós az MVSZ elnöke.


16 és 17:40 között számomra a legérdekesebb program volt, melynek a neve a ,,Székely nemzetkép tegnap és ma,, - székely önrendelkezési párbeszéd az SZNT külügyi megbízottjával, Dabis Attilával, György- Mózes Árpáddal, a Székelyföldi Társaság elnökével és Borsos Géza, az SZNT alapítójával, egyben alelnökével és Gaudi- Nagy Tamással,a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjével  folyt.  Itt nagyon érdekes ellenérveket hoztak fel Dabis Attila és György-Mózes Árpád a székely önrendelkezés ellen. Ők inkább az autonómiában hisznek, aminek semmi féle nemzetközi jogi alapja nincs és a Román Állam jóváhagyása nélkül semmiféleképpen nem kivitelezhető.  György – Mózes Árpád szerint támogatni kell a Székelyföldi Autonómia Alapot, aminek egyébként én személy szerint semmi hasznát nem látom. Vita volt a 2011-es népszámlálási adatokról is ahol a 660 000 székely helyett hivatalosan egész Romániában 1665 székelyt számoltak össze, a többi a székelységét félrerakva magyarnak vallotta magát azzal az indokkal, hogy ő is magyarul beszél és ha székelynek mondják magukat akkor csorbulni fognak a anyanyelvi ,magyar nyelvi jogok. Persze ez is csak egy jó kifogás, ugyanis az anyanyelvnél, a székelyeknél is a magyar nyelvet tették volna be. Így hivatalosan ellehetetlenítették mindazok a székelység számára az önrendelkezést, akik arra buzdították a székelységet, hogy magyarnak mondjuk magunkat – Ez tehát véleményem szerint a székely nemzet elárulása volt. Egy kérdés nagyon bennem volt amit fel is tettem a Székely Nemzeti Tanács felé  - Az SZNT melyik székelységet képviseli, azt ami hivatalosan nem létezik vagy azt 1665 főt aki székelynek vallotta magát? – Ahogy végig néztem a válaszadók arcán, nagy gondolkodást láttam Gy.M.Árpádon és Dabis Attilán is aztán egy tipikus félremagyarázó ,,válasz,, érkezett, ami konkrétan a kérdésemhez nem is kötődött, nem is fogadtam el ezt válasznak. Tehát most úgy állunk hogy van Székely Nemzeti Tanács és hivatalosan nincs székely nemzet, tehát akkor szerintem jogos a kérdésem, hogy kit képviselnek őkAz esemény vége után több emberrel többek közt Gaudi –Nagy Tamással is beszéltem a Székelyek Világszövetségéről, meglepetésemre már hallottak sokan rólunk. Gaudi- Nagy Tamást is meghívtam a Székelyek Világszövetsége Június 27-i Budapesti eseményre is.  
A rendezvénysorozaton találkoztunk Pilán László SZVSZ szimpatizánssal aki a vörös fekete zászlót is magával hozta eseményre.Nagyon jó élményekkel tértem haza, ötletekkel tele, amik a Székelyek Világszövetségének munkáját fogják segíteni

A rendezvény helyszinén készült képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here