Dán Tönásza a magyarellenes gyűlöletkeltő és provokátor! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. április 19., szerda

Dán Tönásza a magyarellenes gyűlöletkeltő és provokátor! Milyen embernek gondolja magát az, aki abban látja az örömét, hogy más népeket gyalázzon, székely szimbólumokat üldözzön, a magyar feliratokat szedessen le, és ő döntse el azt hogy a mit jelent a ,,Városháza,, felirat. Kinek dolgozhat ez az ,,ember,, az új román securitate-nak?
  Hol vannak a híres mélymagyar képviselőink, azok, akik a Román Parlamentben értünk székelyekért és erdélyi magyarokért kellene harcoljanak, az ilyen embereket meg állítsák meg! Miért nem jelentik fel őt a törvényszéken a kissebségek zaklatásáért, magyarellenes uszításért stb.? Kérdem én attól a mélymagyarnak titulált szervezettől, aminek UDMR a neve. Az 5,4 millió euró az oka amit az erdélyi magyarság, székelység árulásáért kap a ,,szövetség,, vagy talán Dan Tănasă is az UDMR-(Rmdsz) tagja?


Foto:Google


   Egy ideje figyelem milyen alpári és gyűlölködő bejegyzéseket tesz közzé a blogján Dan Tănasă. A tegnap majomnak nevezte Csibi Barnát is a Székelyek Világszövetsége alapító tagját is. Milyen jogon teszi ezt Dan Tănasă...talán ő szarta a spanyolviaszt? Milyen jogon nevez ő sovinisztának román gyűlölőnek székely embereket, ha pontosan ő az aki a gyűlöletet kelti?
Miket sért meg a Román alkotmányban Dan Tanasa?


Dan Tănasă majomnak nevezi Csibi Barnát

6. szakasz – Az identitáshoz való jog
(1) Az állam elismeri és biztosítja a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogát az etnikai, kulturális, nyelvi és vallási identitásuk megőrzéséhez, fejlesztéséhez és kifejezéséhez. (2) A nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek identitásának megtartását, fejlesztését és kifejezését célzó állami védő intézkedéseknek meg kell felelniük a többi román állampolgárhoz viszonyítva az egyenlőség és a diszkrimináció tilalma elveinek.
2. cikk:
A helyi közigazgatás 120. szakasz – Alapelvek
(1) A területi közigazgatási egységek közigazgatása a decentralizációnak, a helyi autonómiának és a közszolgáltatások dekoncentrálásának az elvén alapul.

(2) Azokban a területi-közigazgatási egységekben, ahol az egy nemzeti kisebbséghez tartozó állampolgárok aránya jelentős, biztosítják az illető nemzeti kisebbség anyanyelvének használatát, szóban és írásban, a helyi közigazgatási hatóságokkal és a dekoncentrált közszolgálatokkal való kapcsolatokban, az organikus törvény feltételei között.

1 megjegyzés:

  1. Még egy párszor foglalkoztam írásaimban Dan Tanasanak a székelység elleni atrocitásaival, most újra ismételek: A székelyek nem gyávák bármennyire is azoknak tűnnek, inkább türelmeseknek és békeszeretőeknek mondanám saját magunkat. Egy nagy lelki és testi megrázkódtatás szükségeltetik ahhoz, hogy ez, az évszázadon át folyamatosan megalázott nagy múltú nép ledobja magáról a türelem és békét szerető béklyóit, és a tettek mezejére lépjen!
    Ezt a nagy testi és lelki megrázkódtatást, talán Dan Tanasa által hivatott elindítani az Istennek, vagy pusztán a sorsnak! Nem mintha olyan nagy egyéniség volna ő, mert egy lavina elindításához elegendő egy kavics, de már megállítani nem tudja azt egy szikla sem!
    Ezért válhat ő még hasznunkra, mert ügyünk rendeződne ha veszteségek árán is!

    VálaszTörlés

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here