Nyílt level az Rmdszhez! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. június 9., péntek

Nyílt level az Rmdszhez!


Az Rmdsz negyed évszázada már, hogy az erdélyi magyarságnak ígérgeti az autonómiát, de sajnos csak kampány időszakban. Utána semmit sem hallunk a területi autonómiával kapcsolatosan az RMDSZ-től. Ha valamilyen média rákérdez az autonómiára, akkor minden esetben egy olyan választ kapnak, hogy  ,,Most nem időszerű!,,

Kedves RMDSZ az én kérdésem az székelyként és magyar anyanyelvűként, hogy mikor lesz ez időszerű? Erre kérem tényleges választ adjanak! Volna még egy pár kérdésem, amitől gondolom, Önök nagyon tartanak, mert erre sem adnak soha választ és ez pedig a Román Államtól kapott 5,2 millió euró elszámoltatása lenne.  Nem titok az, hogy a Román Állam az erdélyi magyarság számára támogatást nyújt, nem is kevés összeget, a magyar közösségnek szánt támogatás értéke 23 723 500 lej, azaz 5,2 millió euró. A 396/2009 –es kormányrendelet („Uniunea Democrată Maghiară din România este beneficiara şi va gestiona sumele alocate de la bugetul de stat minorităţii maghiare din România, începând cu cele aferente lunii martie 2009”) szerint ezt a pénzt az RMDSZ csak kezelheti, de a pénz nem az RMDSZ tulajdona, hanem az erdélyi magyarság tulajdona.

Az RMDSZ még március közepén közölte, hogy idén több mint 4 millió lejes keretet terveznek pályázaton szétosztani a Communitas Alapítványon keresztül, tehát a 23 723 500 lejből 4 millió lejes keretet és nem egy pártoktól független vagy az összes erdélyi magyar párt által támogatott alapítványon keresztül osszák szét ezt a 4 millió lejt (1/5-öd részt), hanem az RMDSZ saját alapítványán keresztül. Mi van a többi 19 000 000 lejjel? Kérem, ezzel az összeggel számoljanak el az erdélyi magyarság felé és tegyék közzé, hogy mire költik, vagy mire költötték ezt a pénzt, ami nekünk, székelyeknek és erdélyi magyaroknak jár!


Tisztelettel: Benke Csaba                                                                Dátum:2017.06.09
Székelyek Világszövetsége alapító tag
www.szekelyekvilagszovetsege.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here