Székelyföld, a lassú lépések politikája - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. július 19., szerda

Székelyföld, a lassú lépések politikája


Na, ezt is megéltük, mert hozzánk is ellátogatott a szász elnökünk, szépen székelyruhában felöltözve, román és székely himnuszt énekelve fogadtuk a vezért! Hogy legyen egy szép emlékünk vele, még le is fogózkodtunk, hogy másnap a szomszédnak tudjuk elmesélni, hogy az országunk elnökével találkoztunk és ez milyen fasza gyerek, hogy még azt is megengedte, hogy fotót készítsünk vele.

Volt nagy fogadtatás, Borboly Csabával, Ráduly Róberttel és sok további udéméristával. Hogy legyen valami látszata is ennek az előre begyakorolt, és megtervezett eseménynek szóba hozták az udéméré kampányanyagját, a székely autonómiát, mert még ugye nagyon sok székely nem tudja, hogy annak nincs semmi jogi alapja, de kampánynak tökéletes. Iohannis természetesen, mint aki nagy tisztelője lenne szászként a székely nemzetnek, meghallgatta a székely himnuszt is amit a megyei vezetőnk mellette eltátogtatott, hogy nehogy véletlenül a hangjával a nagy vezért megzavarja.

Tehát ez nagyon szép esemény volt, kérdéses az a dolog, hogy mennyit javított ez az itteni helyzeten, és milyen előnye lesz ezzel a székely népnek? Szerintem mindannyian tudjuk a választ… Semmi! Miért is? Mert ezek a tövig benyaló romagyar képviselőinknek eszük ágában sincs valamit tegyenek az autonómiáért, mert tudják nincs jogi alap és a románok ha nem hagyják jóvá akkor ezt nem lehet elérni. Tehát az amikor megkérdezünk egy udémérista képviselőt, hogy miért nem tesztek az autonómiáért és ők azt felelik, hogy ,,most nem aktuális,, - na hát azért nem aktuális mert ha akarnának sem tudnának érte tenni, mert jogilag nem kivitelezgető a területi autonómia.

A székelyföldi vezetőink pontosan most köptek minket szembe, mivel azt mondták, hogy nem etnikai szempontból kérik az autonómiát, tehát igy nem beszélhetünk székely autonómiáról, hogyan is ha jogilag a népszámlálásokon eltüntették a székely népet 1665 székely ember kivételével. Kinek kérik ezt az autonómiát? Melyik népet szimbolizálja az SZNT 2004-es székely zászlója? A 2001-es népszámlálási adatokon feltüntetett székelységet, vagy a hivatalosan nem létező székelységet? Egy nem létező népnek nem jár sem autonómia sem önrendelkezés, mivel a népek önrendelkezési joga is csak a létező népekre terjed ki!

A másik óriási hiba az a székelység asszimilációja, ugyan is egy magát több évszázadon át nemzetnek tekintő népet, aljas félrevezető módszerekkel 2011-ben félrevezettek az erdélyi magyar pártok és a Székely Nemzeti Tanács is, ugyan is azt mondták, ha nem magyarnak, hanem székelynek mondjuk magunkat akkor megosztjuk a magyarságot. Ami ugye 2011-es népszámlálási adatokból szépen kiderült, hogy ez nem volt igaz, mert aki székelynek mondta magát azt a magyar nemzeten belül mutatták ki, tehát ott volt a lehetőség 2011-ben, hogy a magyar nemzeten belül kimutatható lett volna a székely nép.  Az viszont nem történt meg, ennek ellenére a mai napig is a székelység ezekre a gazemberekre, a székely nemzet gödrét megásó pártokra és szervezetekre szavaz minden választáson. Elfelejtve azt, hogy szó szerint az önrendelkezésük elérésének az esélyét és a ennek a jogi alapnak a létezését tüntették el jó hosszú időre.

Meg kell érteni azt, hogy aki székely felmenőkkel rendelkezik, Székelyföldön születik az elsősorban székely és utána magyar tehát a székelységünket kell felvállani, mert akkor azzal automatikusan a magyarságunkat is felvállaljuk. Ha élnének az ősink ők is biztos ezt tennék és nagyon szégyelnék magukat, ha látnák, hogy politikai prostituáltak áldozataivá vált a katona székely nemzet.

Oda kerültünk, hogy ezeket a politikai prostituáltakat szavazzuk be a Román Parlamentbe, azokat akik 4 évente adják a szépet és a jót aztán mikor bekerülnek magasról szarnak a székelységre? Kell ez nekünk székelyek? Mit értek el a mi ,,drága,, képviselőink a Román Parlamentbe, amik minket segítenek? Semmit! Mert amit ők mondanak, hogy ők érték el, például: anyanyelvű oktatás; ezek a dolgok náluk nélkül is megvalósultak volna, mivel ezek emberi jogok és nemzetközi törvények által biztosított dolgok.

Miért engedjük azt, hogy ezek a politikai vezetők, igy az arcunkba röhögjenek, és szembe köpjenek minket? Miért nem tudjuk ezeket a képviselőket együttes erővel elszámoltatni, mert ez az elszámoltatás a mi dolgunk, egyszerű civil emberek dolga, akiket ezek politikai vezetők kellene képviseljenek!

A székelységnek már nem kell a függetlenség, nem kell a szabadsága, csak valahonnan jőjön a pénz, aztán őket nem érdekli már semmi akármilyen országban élnek ők szívesen csak a pénz az jőjön. Ez van, ez az igazság akármennyire is kegyetlennek hangzik a székelység nem képes saját magáért sem kiáálni, nem képesek az ő javukat szolgáló tüntetésen, eseményen részt venni, nem képesek időt és energiát szánni erre a dologra, mert a fotel kényelméből ezt könnyebb végig nézni és azokat akik tennének értük is, hőbörgőnek, megosztónak,  Soros bérencnek stb nevezni, ez a legkönnyebb.


Mit érdemel az a nép amelyik ide került? Érdemes e még ezért a népért küzdeni, érdemes e időt, pénzt energiát abba fektetni, hogy az embereket arra vezessük rá, hogy nyíljon ki a csipájuk és tegyenek azért, hogy ne román elnyomásban éljenek hanem szabad székelyként.  Van e ebben a népben még hit és kitartás az önrendelkezés elérésében és vállalják e azt hogy pártmentesen és a népükért megteszik azt, hogy odateszik magukat és a jogaikért odacsapnak az asztalra, vagy maradjon az ami most van? Maradjon a lassu lépések politikája, a román elnyomás és pár évtizeden belül a totális beolvadás a román nemzetbe? Választani kellene ezek között, mert köztes út nincs, sőt út sincs már csak egy gazzal benőtt ösvény amit ki kellene taposni, hogy járható legyen az út!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here