- Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. július 24., hétfő

Tisztelt Lucian Goga Prefektus Úr!

Az erdélyi magyarság és a székelység annak ellenére, hogy Ön és egyes Dîmbovița menti politikus társai azt szeretnék, hogy asszimilálódjunk a román nép közé, mi nem fogunk, sőt minél jobban előhozzák ezt a magyar és székelyellenes kirohanásaikat, mi annál erősebbek leszünk, és annál erősebben fogjuk megvédeni a székely és magyar nemzettudatunkat. Tehát teljesen felesleges, hogy ilyen magyarellenes kijelentéseket tegyenek, mert az égvilágon semmit el nem érnek vele.
Emlékeztetem Önt is, hogy a kijelentései és a szimbólumaink elleni támadásai, már sérti az Önök alkotmányának a 6. cikkelyét, az identitáshoz való jogot, amely kimondja:
1) Az állam elismeri és biztosítsa a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogát etnikai, kulturális, nyelvi és vallási identitásuk megőrzéséhez, fejlesztéséhez és kifejezéséhez.
(2) A nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek identitásának megtartását, fejlesztését és kifejezését célzó állami védő intézkedéseknek a többi román állampolgárhoz viszonyítva meg kell felelniük az egyenlőség és a megkülönböztetéstől való mentesség elveinek
Továbbá az európai biztonsági és együttműködési értekezlet és az ENSZ által is támogatott népek önrendelkezési jogát is sérti a kijelentése , amit egyébként a Román állam is aláirt . A Székelyek Világszövetsége felszólítja Önt, hogy haladéktalanául vonja vissza a kijelentését és a székely és a magyar nemzeti zászlók elleni támadásait és kérjen ezért nyilvánosan bocsánatot az erdélyi magyarságtól és a székelységtől!
Mint Maros megye prefektusa, kérem, tartsa be a kisebbségi és az alapvető emberi jogokat se próbálja korlátozni, ugyanis minden nép szabadon használhatja a szimbólumait és ezt nem tiltja a Román Alkotmány sem tehát ezekkel a cselekedeteivel, akár említhetjük az Erdőszentgyörgy egyházi kézben lévő RMDSZ székházon lévő székely és magyar nemzeti zászlók elleni lépéseit ami sérti az ott élő székelyeket és magyarokat. Kérem, haladéktalanul fejezze be ezeket a provokációkat, különben feljelentést teszünk, az ott élő székelység és magyarság identitásának a korlátozásáért!
A nyílt levelet Magyar nyelven az anyanyelvemen írtam és igy is küldtem el Önhöz, mert ehhez is jogom, van, hogy az anyanyelvemet használjam. Ne felejtse, kérem, hogy egy Székely megye prefektusa, legyen büszke erre a megyére és a megye lakóira, mert nem az a dolga, hogy az ellentéteket szítsa.
Tisztelettel: Benke Csaba
Székelyek Világszövetsége alapitó tag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here