100 éves Románia, nem ünnepellek meg! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. augusztus 23., szerda

100 éves Románia, nem ünnepellek meg!Hogy is gondolják azt a románok, hogy meg fogjuk azt ünnepelni, hogy 100 éve itt vannak a nyakunkon? Ott rúgnak belénk, ahol éppen csak bírnak. Hogy is gondolják Bukarestben, hogy nekünk székelyek és erdélyi magyaroknak tetszik az ők elnyomásuk alatt, tetszik az, hogy a nem kért nemzetközi szinten lenézett és megvetett állampolgárságukat ránk kényszerítsek. Továbbá a számunkra teljesen idegen nyelvüket és kultúrájukat és nemzeti szimbólumaikat is ránk kényszerítik. Nekem nem tetszik sem a román zászló sem a román himnusz, mert nem az én népemet képviseli, ha oláhnak születtem volna, talán akkor igen, de valószínűleg akkor is szégyelném, hogy Csád Köztársaság zászlaját vették el 89-ben egy olyan országtól, aminek már 1958-ban ez volt a hivatalos zászlója. Ha oláh volnék, azzal sem büszkélkednék, hogy még a címért is egy magyar ember Sebestyén József heraldikus tervezte 1921-ben.

1918-ban Gyulafehérváron sem kérdeztek meg minket, hogy szeretnénk e velük az oláh elnyomásba kerülni. Képesek lesznek e bocsánatot kérni a Gavril Olteanu vezette román vérengzések miatt? Képesek e felfogják azt hogy minél jobban próbálnak minket elnyomni annál erősebben fogunk ellenük fellépni, mert már oda kerültek, hogy nem csak a saját alkotmányukat sértik meg hanem az alapvető emberi jogokat is sértik.

Kedves oláh barátaink nem románok,  oláhok és ennek örvendjetek, hogy igy szólítunk titeket, mert akkor nem egy alig 100 éves román népről beszélünk. Nem kívánunk a román népbe beolvadni, nem kívánjuk a ti nyelveteket a ti népszokásaitokat. Nekünk Kolozsvár nem Cluj Napoca és Nagyvárad sem Oradea. Legalább egy annyi tisztelet legyen bennetek ha a területeinket elfoglaltátok aljas módon, hogy az ott élő őshonos népek jogait tiszteletben tartjátok.


Nektek volt egy 1918- és egy ilyen nekünk is meg történhet Székelyföldön hamarosan, mert most már nincs mit vesztenünk, élni fogunk az önrendelkezési jogunkkal akár tetszik nektek akár nem.  Nekünk székelyeknek semmi közünk hozzátok, és itt a terültünkön Székelyföldön ti vagytok a kisebbség nem mi tehát ésszerű lenne viselkedni és megadni a székelységnek az önrendelkezést, hanem majd mi megadjuk magunknak más féle képpen. Ezt jól jegyezzétek meg!  Minden népnek joga van az önrendelkezéshez! Nekünk is! Ünnepeljetek de mi ki maradunk és egy pár fekete zászlót azért kitűzünk, hogy lássátok ti is ez nekünk nem ünnep. Ez nekünk átok és katasztrófa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here