Amikor az autonómiát kampányra használják! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. augusztus 20., vasárnap

Amikor az autonómiát kampányra használják!A székely autonómia kampányra való felhasználása nem egy új dolog, ezt elsőnek az RMDSZ igazi nevükön UDMR-nek nevezett szervezet használta fel, hogy a székely emberektől sikerüljön bezsebelni a Romániai választások alkalmával a szavazatokat. Mikor a többi fiókpárt megalakult MPP, EMNP ők is ugyan ezt tették majd az SZNT rendezvényein hirdették a székely autonómiát, amit ugye naivság elhinni, hogy Románia ezt jóváhagyná, ezért egyre többen a nemzetközi jogokban is szereplő népek önrendelkezési jogára térnek át, amit eddig nagyon sokan az autonómiával egynek gondoltak.


A 2018-as évben Magyarországon választások lesznek, elkezdődött a kampány. A Fidesz – KDNP a székely nép jogi megtagadásával kezdte a kampányt, Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes által. Az MSZP-DK és hasonló kis erőtlen baloldali lepkefing pártok képviselői között egy pár ember a magyar állampolgársággal is rendelkező külhoni magyarok és székelyek szavazati jogát szeretné elvenni, mert ők ugye ,,nem igazi magyarok,, -láttam ezt egy baloldali párt oldalán.

Egy másik meglepetés számomra a Jobbik kampánya ahol az RMDSZ minta alapján hirdetett jogalap nélküli autonómiát vették át, természetesen erről nem beszélnek, hogy milyen formájáért szeretnének harcolni és a módszert, azt, hogy hogyan és milyen eszközökkel, milyen jogi alapon?  Tehát akármennyire is rokonszenvezek a Jobbik törekvéseivel is, de ezt valahogy nem igazán jó elkészített kampányfogásnak tartom. Természetesen van olyan amit egy elég jó kampány pontnak tartok a Jobbiknál és ez a béruniós kezdeményezés amit én mint magán személy 100%-ban támogatok és akár az aláírás gyűjtés lebonyolításában is szívesen részt veszek.

 A magyarországi politikai erők között két olyan pártot tartok most olyannak, akikkel részben egyet tudok érteni ez a Jobbik és a MIÉP. Viszont óriási hibának tartom a Jobbik részéről ezt a túl gyorsan végbemenő néppártosodási folyamatot, mivel ezzel szerintem rengeteg radikális szavazót vesztettek el akik vagy a Fidesz mellé álltak be vagy új pártot alapítottak. Viszont egy összefogást a Jobbikal és a MIÉP-el bizony el tudnék képzelni.


Őszintén szólva nem hiszek a Magyarországról jövő autonómia harcoknak, mert az utóbbi évtizedekben sem láttam egyik magyarországi pártot sem érdemben oda állni az ilyen törekvések mellé. Pontosabban a Jobbikot egy párszor igen Marosvásárhelyen koszorúzni, de annál többet semmit. Persze mert tudnak egy olyan dologra hivatkozni, hogy Magyarország nem szól bele más ország belügyeibe…na hát akkor ne is várják el a szavazatokat de azt se hogy anyaországról beszéljünk. 

Szerintem az ilyen kampány pontokat csak akkor szabadna, egy párt felvállalja, hogy ha aláírna azt, hogy ezt valóban el is tudja érni, de igy hogy teljes mértékben esélytelen ennek a jogalap nélküli autonómiának az elérése igy nem tartom erkölcsös dolognak ezzel kampányolni és igy szavazatokat gyűjteni.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here