Megosztjátok a székelységet, a magyarságot, székelyek nincsenek, stb. -Jönnek a hőbörgők, jönnek a pártkatonák! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. augusztus 5., szombat

Megosztjátok a székelységet, a magyarságot, székelyek nincsenek, stb. -Jönnek a hőbörgők, jönnek a pártkatonák!

Pártkatonák és megélhetési politikát végző autonomisták azzal vádolnak minket, hogy meg akarjuk osztani a székelységet a székely honossági beadvánnyal. Olyan székelyellenes, sőt Dan Tanasat és Funart megszégyenítő székelyellenességről adnak hangot, hogy már oda kerültek ezek a politikai pros.. akarom mondani pártkatonák hogy köpködik és letagadják a székely történelmet de nem csak az 500-600 éves történelmet hanem még azt is ami 6-7 éve történt a 2011-es népszámlálást is ahol szintén ezek a kondukátorok voltak azok, akik arra biztatták a székelységet hogy dobják el maguktól, ne legyenek székelyek hanem magyarok, mert ha nem magyarnak mondják magukat akkor Oláhországban a 20%-os anyanyelv használati küszöb veszélybe fog kerülni. Természetesen 2011-után ez kiderült, hogy hazudtak, és aki székelynek mondta magát az automatikusan magyar is lett tehát a magyar nemzeten belül mutatták ki az 1665 főt számláló székely népet és természetesen magyar anyanyelvüként tehát nem változtatott volna a népszámláláson, ha kimutatták volna a 650 000-es székely népet a magyarságon belül, sőt a népek önrendelkezési jogának jogalapját erősítette volna ez.

A székelyek hazája Székelyföld, és ha a székely ki lett volna mutatva jogilag népként, akkor 75%-os többségben lettünk volna Székelyföldön igy maradtunk kisebbségek, mert a magyar Erdélyben az kisebbség!. Térjünk vissza a honossági beadványra miért is adtuk be? Mert még ha kisebbségként is, de a Magyar Állam elismerheti a székelyek jogi létezését. Sok erdélyi politikus attól fél, hogy ezzel képviselőket küldhetünk a Magyar Parlamentbe és ez által a kormánypártot tudjuk gyengíteni, mivel a székelység a saját székely képviselőire is szavazhatna. Ez meg sem fordult a fejükben, semmiféle képviselőt nem fogunk küldeni a Magyar Parlamentbe. Nem akarunk egyetlen egy pártot sem gyengíteni sem erősíteni, csupán erre az egy darab elismerő okmányra van szükségünk. Ha a magyar jogrendszerben az őshonosság szerepelt volna, akkor azt léptük volna meg, de sajnos nem lehetett.

Természetesen ezt a helyzetet felkapta a magyarországi és erdélyi magyar sajtó is. Jöttek megkeresések a Székelyek Világszövetsége felé is interjúkra meglepően inkább magyarországi baloldali olyan lapoktól, akik valószínűleg a székely szót eddig soha le nem írták. Természetesen mindannyian tudjuk ennek az okát, hogy mi lehet, hogy megkerestek minket. A jobboldali politikai erőket szeretnék ezzel egy kicsit hergelni és ezzel provokálni a kormánypártot is. Miért adtunk interjút nekik is? Mert az SZVSZ bármelyik lapnak oldaltól függetlenül nyilatkozik mivel pártoktól független szervezet vagyunk.  

Meglepetésünkre a jobboldali sajtó ezt próbálta negatív kezdeményezésként lehozni és úgy, hogy az SZVSZ alelnökét és a beadványt benyújtó Csibi Barnát, meg sem keresték és meg sem kérdezték, tehát nagyon egyoldalúan közölték le ezeket a cikkeket és természetesen nem néztek utána annal, hogy mi ennek a valódi célja. Több újság is Csibi Barna Avram Iancu (román tömeggyilkos) szimbolikus felakasztására tért ki, hogy ezt hogy tehette meg Csibi Barna? Na kérem szépen legyünk őszinték még hányan megtették volna ezt. Természetesen éveken keresztül köpködték Csibi Barnát, majd a Korondi eset miatt is, mikor a polgármesternek az egyik székely szimbólum fontos volt a másik meg nem. Ha mind a kettő nem fontos, akkor egyik sem legyen! És akkor helyesen döntött Csibi Barna is.

Egyetemi éveim alatt folyamatosan figyeltem Csibi Barna munkáját, amit a székelységért tesz és nem értettem azt, hogy miért kap ennyi köpködést, ennyi kritikát a saját népétől, attól, akinek az életét szeretné jobbá tenni, az anyanyelv használatot népszerűsíteni, a kétnyelvű feliratokra felhívni az emberek figyelmét, népszerűsíteni a székely történelmet és elősegíteni a székely önrendelkezés létrejöttét. Személyesen akkor engem bosszantott, hogy az erdélyi magyar sajtó ezekről a jócselekedeteiről nem számolt be vagy ha beszámolt csak a negatívumokat írták le. Ezt aztán én mindig azzal a mondással magyaráztam, hogy ,,Senki sem próféta a saját hazájában!,, 

Tehát kedves erdélyi magyar újságírók, ez az ember nem mocskolódást nem kritikát érdemel, hanem elsősorban tiszteletet, mert amit tesz, azt a saját hazájáért teszi, tehát kérem Önöket akár az honosságról őt is kérdezzék meg az SZVSZ elnöke András Mihály mellett.

Személyes véleményem az, hogy az profi újságíró, aki mind a két oldalt megszólítja és vannak érvek és ellenérvek függetlenül attól, hogy melyik oldalhoz tartozik.  Ezek az egyoldalú valószínűleg megrendelésre írt cikkek, azt a célt is akarják szolgálni, hogy a Székelyek Világszövetségét eltántorítsak ettől a kezdeményezéstől. Kedves újságírók és megrendelők ez nem fog megtörténni! A Székelyek Világszövetsége teljes mértékben kiáll a kezdeményezés mellett és semmiféle oknál fogva nem fogunk kihátrálni a kezdeményezés mellől, még egy esetleg belső nézeteltérés miatt sem!  A célunk az természetesen megmard az ami a kezdetektől is az volt a Független Székelyföld!

Azt is kérjük minden székely és magyar embertől, még azoktól is akik a mi nézeteinkkel, módszereinkkel nem szimpatizálnak, hogy az ő módszerükkel is de lehetőségükhez mérten tegyenek ezért az álomért amit úgy nevezünk Független Székelyföld, mert óriási felelősség van rajtunk és igen, elszámolással tartozunk azoknak a felmenőinknek akik a vérüket adták ezért a ősrégi és valós történelemmel rendelkező székely népért.  Nem utolsó sorban köszönjük azt a több száz levelet, amit nekünk személyesen küldenek, hogy támogatják a kezdeményezést az aláírásukkal. Ennek módjáról 2017.08.10-után fogunk értesítést adni hogyan lehet aláírni az aláírást gyűjtő íveket.  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here