A ,,Székely Nemzeti Tanács,, amely illegitimmé tette magát és szégyent hoz az 1918-as őseikre. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. szeptember 15., péntek

A ,,Székely Nemzeti Tanács,, amely illegitimmé tette magát és szégyent hoz az 1918-as őseikre.A Székely Nemzeti Tanács jó ideje már csak elméletileg létezik és olyan formában, hogy egy olyan népnek a közképviseletének képzelik magukat, amelyeknek a jogi eltüntetésében nagy felelősségük volt. A székely népet a népszámlálásokon 1970-es évek béli kommunista románság beolvadási politikájával rémisztették. Azt hangoztatták, hogy aki felvállalja, a székelységet az megosztja a magyar nemzetet, mivel nem magyarnak fogják a románok beírni a székelyeket. Mint már tudjuk ez nem így történt, ahogy az Izsák Balázs vezette úgynevezett Székely Nemzeti Tanács hangoztatta a magyarországi médiában, karöltve a 2004-es népszavazás bojkottáló és 23 millió románnal riogató Gyurcsány Ferenc szövetségesével az RMDSZ-el.

A Székely Nemzeti Tanács 1918-ban volt az a közképviselet, amely elmondhatta magáról, hogy 1. Székely. 2 Nemzeti érdekeket védő 3. Valódi közképviselet, amely az önrendelkezési jog ismeretében a Független Székelyföld létrejöttét támogatta. Hol van az a Székely Nemzeti Tanács? Eltűnt, vagy az eszmeiségét átadta egy új székely érdekképviseletnek? Hát azt kell mondanunk, hogy az utóbbiról beszélhetünk, ugyanis a Székelyek Világszövetsége viszi tovább az 1918-as függetlenségi törekvéseket, egyre erősebben és egyre több magát felvállaló székellyel, aki egyben katona néphez híven a magyar nemzettudatot is védi, pedig Petőfi Sándor szavaival élve ,, Minden kis cseppje drágagyöngyöt ér,, -de mi mondhatjuk azt, hogy a nemzetért nem kár még a vérünket adjuk is, ahogy tették ezt őseink is.

Az Izsák Balázs vezette úgy nevezett Székely Nemzeti Tanács, jogtalanul bitorolja a székely megnevezést, ugyanis a székelység jogi létezése ellen politizálnak és egy olyan jogalap nélküli autonómiáért könyörögnek a Román Államnak, hogy nem kell jogásznak lenni vagy politikusnak, észrevehető, hogy ez a kérésük teljesen naivság, ugyanis a Román Államnak esze ágában sincs autonómiát adni, pont azért, mert annak semmi jogi alapja nincs. És kinek adhatna a Román Állam, ha csak statisztikailag a népszámlálásokon 1665 székely létezik?    

A ,,Székely Nemzeti Tanács,, 2017-ben újra elnököt fog választani, amit természetesen Izsák Balázs vezetésével tudnak már csak elképzelni. A Székelyek Világszövetsége erre egy határozott álláspontot fogalmaz meg, amit hamarosan közzé fogunk tenni.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here