A Székelyek Világszövetsége támogatja a ,,Mentsük meg a marosvásárhelyi katolikus iskolát!'' petíciót és kéri a szimpatizánsokat, hogy mindenki írja alá és ossza meg a petíciót! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. szeptember 21., csütörtök

A Székelyek Világszövetsége támogatja a ,,Mentsük meg a marosvásárhelyi katolikus iskolát!'' petíciót és kéri a szimpatizánsokat, hogy mindenki írja alá és ossza meg a petíciót!


A Székelyek Világszövetsége (SZVSZ) is támogatja a ,,Mentsük meg a marosvásárhelyi katolikus iskolát!'' petíciót és kéri a szimpatizánsokat, hogy mindenki írja alá és ossza meg a petíciót, mivel nagyon fontos, hogy a magyar oktatás ügye, ne sérüljön Székelyföldön sem. Az SZVSZ minden olyan magyar és székelyellenes cselekedetet elítél, ami az őshonos székely nép megmaradását és anyanyelvünk használatát korlátozza.

A Székelyek Világszövetsége felhívja a Román Állam figyelmét arra, hogy a Marosvásárhelyi Katolikus Iskola elleni támadásuk, Románia Alkotmányának 6-os cikkélyét sérti, tehát az identitáshoz való jogot! ,,6. szakasz - Az identitáshoz való jog:

(1) Az állam elismeri és biztosítja a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogát az etnikai, kulturális, nyelvi és vallási identitásuk megőrzéséhez, fejlesztéséhez és kifejezéséhez.

(2) A nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek identitásának megtartását, fejlesztését és kifejezését célzó állami védő intézkedéseknek meg kell felelniük a többi román állampolgárhoz viszonyítva az egyenlőség és a diszkrimináció tilalma elveinek.''

A Székelyek Világszövetsége felhívja a Román Állam figyelmét arra, hogy a Marosvásárhelyi Katolikus Iskola elleni támadásuk sérti az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatában leírt 26/1-es cikkelyt is: ,,Minden személynek joga van a neveléshez. A nevelésnek, legalábbis az elemi és alapvető oktatást illetően, ingyenesnek kell lennie. Az elemi oktatás kötelező. A technikai és szakoktatást általánossá kell tenni; a felsőbb tanulmányokra való felvételnek mindenki előtt-érdeméhez képest- egyenlő feltételek mellett nyitva kell állni,,

A Székelyek Világszövetsége kéri minden tagját, szimpatizánsát, hogy írják alá a Marosvásárhelyi szülői közösség által indított petíciót és minden lehetséges fórumon osszák meg a petíciót és kérjék meg ismerőseiket, barátaikat, hogy ők is támogassák aláírásukkal.

A Marosvásárhelyi szülői közösség petícióját az alábbi linkre kattintva elérhetik és aláírhatják:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here