AZ ELSZAKADÁS MELLETT DÖNTÖTTEK A KURDOK - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. szeptember 26., kedd

AZ ELSZAKADÁS MELLETT DÖNTÖTTEK A KURDOK

Az iraki kurd szavazók több mint 90 százaléka igennel voksolt hétfőn arra, hogy Kurdisztán régió és körülötte a kurdok lakta térségek független állammá alakuljanak - adta hírül hétfőn éjjel az erbíli választási bizottság az előzetes eredményt. 
A területen szavazásra jogosult 5,5 millió fő bő 72 százaléka járult az urnákhoz - közölte a bizottság, holott korábban 78 százalékos részvételi hányadról szóltak hírek.A külföldön élő iraki kurdok már szombattól szavazhattak. Végeredmény legkésőbb három nap múlva várható.
Kurdisztánon a voksolást követően éjszakába nyúló népünnepély lett úrrá: tűzijátékkal, autódudák kórusával, levegőbe lövöldözéssel tudatta örömét a függetlenségre vágyó elsöprő többség.

Recep Tayyip Erdogan török államfő szankciókkal fenyegette meg az észak-iraki kurd autonóm régiót a népszavazás miatt. Egyúttal arra is figyelmeztette az autonóm régiót, hogy a török haderő nem céltalanul kezdett hadgyakorlatot múlt hétfőn az Észak-Irakkal határos délkelet-törökországi Sirnak tartomány Silopi körzetében.

"Egyik éjszaka egyszer csak beállíthatunk"

- jelentette ki, majd nagyszabású közös hadgyakorlatot indított Irak és Törökország. A térségben Törökország és Irak mellett Irán és Szíria is ellenzi a kurdok függetlenné válását. Ankara, Teherán és Damaszkusz egyaránt attól tart, hogy a lépés felerősítené a területükön élő kurd kisebbség szakadár törekvéseit.Ezek az önrendelkezési törekvések biztosan a Román Államnak sem tetszenek, mivel Székelyföld függetlenségi törekvései már elkezdődtek az önrendelkezési jog feltételeinek szeretné a székelységet megfeleltetni a székely függetlenségért harcoló Székelyek Világszövetsége.


A Székelyek Világszövetsége minden nép függetlenségi törekvését támogatja és a kurd függetlenség elérésének is hatása lesz a székelység önrendelkezési törekvéseire nézve, ami nem téveszthető össze a magát Székely Nemzeti Tanácsnak nevező szervezet autonómia törekvéseivel.


script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
KÓDRÉSZLET MÁSOLÁSA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here