Egy csepp Székelyföld, Székelyország Tündérkertje Kőbánya Kispesten - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. szeptember 16., szombat

Egy csepp Székelyföld, Székelyország Tündérkertje Kőbánya KispestenNem lehet úgy Budapesti székelynek lenni, ha valaki egyszer legalább nem látogatott el, mondhatnánk azt is, hogy haza, Kőbánya Kispestre a Székelyország Tündérkertjébe, a Bujdosó Székely étterembe. Ami nem csak egy szimpla étterem, hanem egy csepp Székelyföld ízvilágban, kultúrában és szinte mindenben. Az ételek, olyanok, mint ha itthon Székelyföldön a nagyszüleink készítenék nekünk, tehát van benne szeretet és van benne odafigyelés is.Egy pár hónapja léphettem először be oda és őszintén megmondva nem találtam a szavakat, mert úgy éreztem magam, mint aki Székelyudvarhelyen felül a buszra és 600 kilométert a város körül forogna, majd leszállna a buszról és látná, hogy csak otthon vagyok, még ha ilyen sokat utaztam, akkor is. Ezt el lehet mondani egy darab Székelyföld költözött oda és ez Bacsó Andrásnak köszönhető, aki nem csak egy székely éttermet hozott létre Budapesten, hanem egy olyan szolgálatot teljesít a székely kultúra megismertetésére, hogy ezt csak megköszönni lehet és tisztelni benne azt, hogy megmaradt népét és kultúráját tisztelő székely embernek.


2017-ben már 20 éves a Bujdosó Székely étterem. Hány székely ember fordulhatott meg ott ezt talán Bacsó András sem tudja, viszont azt tudja és reméli, hogy vendégei egy darab székelyföldet visznek magukkal élményként, ha oda betérnek. És be is kellene térni Magyarországi iskolásoknak mielőtt Székelyföldre utaznának és meglátni a Székelyország Tündérkertjében azt ami várhat rájuk: A Hargita Ábeljét, a Csíksomlyói Szűz Máriát, a faragott medvét amiből élőben is sok van a Szent Anna tónál is, Erős Zsolt emlékművet, a csodálatos falfestményeket a Csíksomlyói búcsúról.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom látogassanak el erre a helyre és beszélgessenek el Bacsó Andrással, és ismerjék meg ezt a csepp Székelyföldet Kőbánya Kispesten!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here