Finomabb az Udvarhelyi székely miccs? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. szeptember 2., szombat

Finomabb az Udvarhelyi székely miccs?


Hát az az igazság, hogy erről a témáról nem igazán akartam írni semmit sem, mert láttam, hogy az egész cirkusz egy provokáció volt a Csád Köztársaságból érkező, számunkra idegen nyelvet hablatyoló videós egyéntől, aki pár száz kilómétert utazott, hogy találkozzon a székelyek által készített  csevapcsicsával amit a Csád Köztársasági dákok ,,mici,, -nek hívnak.

Ez a kukucskáló videós olyan fasza csávónak gondolta magát, hogy gondolta, hogy egyet piszkálódik ezzel az ügyes udvarhelyi kiszolgáló lánnyal, hátha így el tudja csavarni a fejét és a sok foghagyma szagú dák lány után végre egy normális székely lányt kap magának. Hát ez nem jött össze neki, mert a lány édesapja felhívta a dákfióka figyelmét arra, hogy jó pár kilóméterrel eltévesztette a határt, vagy ha nem akkor valószínűleg turista és illene azért egykicsit viselkednie, és ha már itt van és akar valamit, akkor ne hablatyonjon össze-vissza, hanem beszéljen emberi nyelven. Na, ez sem sikerült neki hanem fogta a bocskorát és beült a kocsijába és vissza ment a Csád Köztársaságban úgy, hogy a gatyájának már Udvarhelyen enni adott. Ahogy haza ért neki állott és a videóját feltöltötte az internetre, hogy a többi dákfióka lássa azt, hogy nem jó udvarhelyen értelmetlenül karattyolni hanem érteni kell a magyar nyelvet is.


A meglepő az volt, hogy a dákfiókák nagyon sokan megnézték és ami még meglepőbb az, hogy Klúzs Nápokából emberi nyelven beszélő volt székelyek védték meg ezt a dák fiókát és a karattyoló nyelvet amit ugye nem tudnak ránk székelyekre erőltetni, mert minél jobban erőltetik annál jobban védekezünk ellene. Ezzel az esettel az Udvarhelyiek megmutatták, hogy ők székely emberek a javából és nem tartják tiszteletben a kultúrájukat, nyelvi jogaikat akkor ne csodálkozzon egy dákfióka sem ha ide jön, és nem fogja érteni azt, hogy miért nem szeretik őt itt ezek a székelyek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here