Három magyar párt, amelyiknek a Magyar Parlamentben lenne a helye! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. szeptember 8., péntek

Három magyar párt, amelyiknek a Magyar Parlamentben lenne a helye!


Jó pár éve, hogy figyelem a magyarországi politikát és mindig azokkal a pártokkal tudtam rokonszenvezni, akik nemzeti politikát végeznek. Sajnos az utóbbi években a nemzeti jelző az csak Magyarország határain belül érvényes. Nemzeti politikát végző párt véleményem szerint kettő van Magyarország területén és ennek a nemzeti politikát végző pártoknak a legrégebbi tagja a MIÉP, sajnos jó pár éve Csurka István nélkül maradtak, de akármilyen kevesen maradtak, de próbálják feltámasztani ezt a pártot, ami véleményem szerint magasan megérdemelné azt, hogy parlamenti párt legyen újból.

Az 1994-es országgyűlési választáson a párt 1,59%-ot ért el, viszont az 1998-as országgyűlési választáson már 5,55%-ot, így önálló frakciót alakíthatott. A 2002-es választáson a 4,37%-kal a párt nem jutott mandátumhoz.  Idén Június 27-én, Budapesten a Székelyek Világszövetsége Visszhang nevű rendezvényén egyedüli párt volt aki a székely önrendelkezésért és 1988-as falurombolások ellen rendezett megatüntetésre megemlékezett velünk. A Jobbiknak egy Kárpátaljai képviselője vett részt a rendezvényünkön.  Az ottani beszédekből és rövid beszélgetéseinkből, és a kezembe került MIÉP programfüzet elolvasása után, egyértelműen megláttam, hogy ennek a pártnak a Magyar Parlamentben lenne a helye. Hiteles párt, vállalható programmal és célokkal, akiknek a magyar nemzet nem csak a jelenlegi magyarországi határokig tart, hanem mindenhová ahol magyarok, székelyek, csángók élnek.

Sokan megkérdik, tőlem melyik Magyarországi párttal szimpatizálok? Én mindegyikkel akik a székelység önrendelkezési törekvéseit elismerik és lehetőségükhöz mérten tenni szeretnének értünk, székelyekért. A MIÉP-et ide sorolom és még két pártot akiknek helyük van a Magyar Parlamentben Jobbik és LMP. Ezeket a pártokat is szeretem, mert jó a programjuk, de viszont vannak olyan dolgok amikben nem értek egyet velük. Ezt lassan minden pártnak meg kell érteniük, hogy magyar nemzeti politika nem csak a jelenlegi Magyarország területére érvényes hanem oda tartoznak  a külhoni mayarok, székelyek és a csángók is. Tehát érdemes elgondolkodjon minden magyarországi pártnak az országok közötti alapszerződések felülvizsgálatának kezdeményezéséről és bennük szereplő kulhoni magyarságot sértő cikkelyek eltávolításáról. Egy ilyen szerződés a román-magyar alapszerződés is ami még 2004-es népszavazásnál is sértőbb, mivel a szerződés 4-es cikkelyében le van írva, hogy magyarországnak nincssemmiféle területi igénye romániával szembe. Ezt a cikkelyt több román nacionalista, soviniszta politikus is rendszerint felhozza és ezzel jönnek ,, Mit akartok erdélyi magyarok, mikor még Magyarország is lemodott rólatok és a területeiről is?,, 

Én remélem egyszer azt meg fogom érni mikor ez ebből a gyalázatos szerződésből ezek a sértő cikkelyek ki fognak kerülni és feltételként benne lesz a székely önrendelkezés is. Szerintem a fent említett pártok ezt a lépést meg tennék a székelység a külhoni magyarság érdekében. A jelenlegi Magyar Külügyminisztérium annyira gyenge, annyira megalkuvó és cselekvésképtelen, hogy ezzel a semmittevésével, nem hogy a külhoni magyarság megmaradását segítené, hanem a megalkuvásával szemet hunyva nézi végig, ahogy az ukránok betiltják a magyar oktatást, a románok magyar iskolákat tesznek tönkre.

Ha egy párt a neve elé teszi azt, hogy ,,nemzeti,, akkor az kötelességekkel is jár főleg akkor ha ,,magyar nemzeti,,! Milyennek kell lenni egy magyar nemzeti érdekeket védő pártnak?  Magyarnak, igazságosnak, erkölcsileg tisztának, céltudatosnak és nem olyannak amelyiknek az elveit úgy cserélik mint az ember az alsóneműjét. Jelenleg a Magyarországi politikában én ezt a három pártot tartom fontosnak, sőt ésszerűnek hogy a parlamentben legyenek. A többi vagy az erkölcsét sározta be, vagy pedig nemzetellenes politikát végzett. Én 2018-ban annak örvendenék, ha a MIÉP, JOBBIK és LMP –ott lenne a parlamentben és a három közül valamelyik kormányon lenne.

A MIÉP támogatottsága egyelőre kicsi, de meg kell nézni a programjukat és elemezni kell azt is, hogy ők ott voltak mindig is az erdélyi magyarság és székelység mellett is már 88-ban Csurka nyitott felénk székelyek és erdélyi magyarok felé is amikor több százezer ember ment ki a Hősök terére hogy felemeljék a szavukat Ceausescu őrült falurombolása ellen. 2017.Június 27-én is ott voltak, ha Csurka már nem lehetett ott, de fentről biztos jelen volt velünk és Sebestyén Rita az ő szavait fel tudta eleveníteni. Kérdem én, nem érdemeli meg  az a párt aki mellettünk, székelyek mellett van, hogy bekerüljön a parlamentben, a sok KISZ titkár és megfáradt politikus helyébe? Még szép, hogy megérdemlik!

A Jobbik bár sokat nem mutat felénk székelyek felé, de évente reszt vesznek a Székely szabadság napján ahol a kormánypárt mindig is hiányzik. Meg is értjük most így Semjén székelyellenes kijelentései után… ,,jó keresztény,, ember tehát nem bántom.


Az LMP-n sokan meglepődnek miért tettem oda őket, hiszen nem is igazán nyitottak felénk székelyek féle. Azért tettem be, mert utána néztem egy pár dolognak a párt körül és láttam, hogy rengeteg értelmiségi képviselőjük van, akik felkészültek lehetnek arra, hogy erkölcsileg tiszta magyar politikát végezzenek. A nyitás a székelység irányában még hiányzik, reméljük itt is lesz majd nyitás, érdeklődéssel figyeljük a párt lépéseit. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here