Székely érdek, nem pártérdek! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. szeptember 5., kedd

Székely érdek, nem pártérdek!


Szijjártó és Semjén nyilatkozatai egyre jobban azt az érzést hozza belém, hogy 2018-ban, ha a Fidesz nyer, akkor együtt fogják ünnepelni a 100 éves Romániát December 1-én. Ezt komolyan gondolom, mivel volt már eset rá, hogy Magyar miniszterelnök koccintott a románnal december-1-én. Viszont mikor a kettős állampolgárság említésre kerül érdekes, hogy mindig említésre kerül a szavazás is.

Nem elég nekünk, székelyeknek, hogy az eredménytelen erdélyi magyar pártok a székely önrendelkezéssel nem foglalkoznak, sőt székelyellenes kijelentéseket tesznek, még a magyarországi párt ígérgetéseket is kell hallgatnunk. Most már nem elég, hogy az erdélyi magyar pártok vezetői is megtagadják a székelység jogi kimutatását, kéz a kézben 2018-tól román a magyarral fogja támadni a székely ügyet… talán, mint 1918-ban, amikor a Székely Hadosztályt Székelyföldről elrendelték, hogy a románok zavartalanul bejöhessenek Székelyföldre.

Tegyenek egy szívességet nekünk, székelyeknek a magyarországi pártok, akik a székelység szavazatait kérik és érdemben álljanak oda az önrendelkezési törekvésekhez, mert 1. A székely az nem egy kampány célra felhasználható nép 2. mint nép függetlenek, szuverének vagyunk, de a magyar nemzet részét képezzük mi is és magyar anyanyelvűek vagyunk. Mi székelyek többen, mint most már magyar állampolgárok is sértőnek érezzük a Magyar-Román alapszerződés  4. cikkelyét: A Szerződő Felek a nemzetközi jog elveivel és normáival, valamint a Helsinki Záróokmány alapelveivel összhangban megerősítik, hogy tiszteletben tartják közös határuk sérthetetlenségét és a másik Fél területi integritását. Úgyszintén megerősítik, hogy egymással szemben területi követelésük nincsen és ilyet a jövőben sem támasztanak.- Véleményünk szerint ez sértő ugyanis ezzel hivatalosan is lemondtak rólunk és azokról a területekről, amik tartoztak a Magyar Köztársasághoz is.


Véleményünk szerint, az autonómia és önrendelkezési törekvéseket is sértő cikkelyeket és azok mellékleteit ki kell venni az alapszerződésből, ezért kérjük a székelységgel és az erdélyi magyarokkal szimpatizáló magyarországi pártokat, hogy ha kampányolni szeretnének a székelységgel akkor kezdeményezzék ennek az alapszerződésnek a felülvizsgálatát és kiegészítését a székely önrendelkezés feltételével. Ezzel tudnának bizonyítani, hogy érdemben is az anyaországból a székely ügyet is támogatják. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here