A katalán függetlenség mellett szervezett szolidaritási megmozdulást Budapesten a Spanyol Nagykövetsége előtt az SZVSZ. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 21., szombat

A katalán függetlenség mellett szervezett szolidaritási megmozdulást Budapesten a Spanyol Nagykövetsége előtt az SZVSZ.


A Székelyek Világszövetsége a katalán függetlenség mellett szervezett szolidaritási megmozdulást Budapesten a Spanyol Nagykövetsége előtt. A felszólalók között volt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, aki egy volt katalán kéviselőtársát telefonon keresztül szólaltatta meg és beszédjében a magyar és székely nemzet szolidaritását fejezte ki a katalán nemzet függetlensége mellett.
Gaudi -Nagy Tamás

Az SZVSZ részéről Csibi Barna és Csíki László szólaltak fel. Csibi Barna a székely függetlenségi törekvések és a katalán függetlenségi törekvések közötti hasonlóságot és a jogi alapot magyarázta el a megjelenteknek.

Csibi Barna az SZVSZ  alelnöke
     Csíki László az SZVSZ alapító tagja a Székelyek Világszövetsége álláspontját olvasta fel a megjelenteknek.


Tisztelt magyar és székely testvéreink!

Nagy szeretettel üdvözlőm Önöket. Tudniuk kell ez egy nagyon fontos lépés, amit ma itt teszünk, mert egy nép szabadságáért állunk ki székelyek és magyarok. Ha bár a történelem során nem voltunk napi kapcsolatban a katalán nemzettel, de mi székelyek is érezzük azt amit a katalánok éreznek az elmúlt hetekben. Élni szeretnének a jogaikkal pontosabban az önrendelkezési jogukkal, ami minden népnek, nemzetnek jár és ezt nem korlátozhatják. Sem az oláhok sem a spanyolok sem az irakiak a kurdok, helyesen kürtök esetében sem.
Nehéz minden szabadság kivívása és ez járhat véráldozattal is, de vállalni kell, mert az utódainknak el kell, majd számoljunk azzal, hogy miért engedtük azt, hogy elnyomjanak minket, miért nem emeltük fel a kezünket és csaptunk az asztalra- mondva, hogy elég volt és elszakadunk Romániától. Egy katona nemzet nem félhet, nem szabad félnie, mert hanem el fogunk tűnni a történelem sülyesztőjében. Tehát fel székelyek, nyíljon ki a bicska a zsebekben, ha kell és álljunk ki a szabadságunk mellett, ahogy a katalánok is teszik.
A Székelyek Világszövetsége teljes mértékben szolidaritást vállal a katalán nemzet függetlenségével és mélységesen elitéli a Spanyol rendőrség brutalitását és jogsértő viselkedését. A Spanyoloknak felhívjuk itt a figyelmüket a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának első cikkének egyes és kettes pontjára, amely kimondja: 1.Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket. 2 Céljai elérése érdekében minden nép - a kölcsönös előnyök elvén alapuló nemzetközi gazdasági együttműködésből és a nemzetközi jogból eredő kötelezettségeinek tiszteletben tartásával - szabadon rendelkezik természeti kincseivel és erőforrásaival. Semmilyen körülmények között sem fosztható meg valamely nép a létfenntartásához szükséges eszközeitől. Ugyanez a jog érvényes a Román állam felé is. Tehát ahogy ezt 1918-ban megalakított, akkor még a jogutódjához képest hiteles és valóban székelynek nevezhető Székely Nemzeti Tanács is szerette volna létre lehetett volna hozni a Székely Köztársaságot, természetesen ezt az akkori kommunista erdélyi magyar politikai elit kéz a kézben az oláh elnyomókkal ezt megakadályozták.  Na ez az ami a jövőben nem fog megtörténni, mert nem engedjük most már hogy ezt megakadályozzák.Véget vetünk a jogalap nélküli autonómiázgatásnak, amit a politikai vezetőink végeznek álltalában 4 évente kampány időszakban és az önrendelkezési jog útjára vezetjük a magyarral testvéri székely nemzetet. Nem akarunk az elnyomó oláh néppel egy országban élni, nem kívánunk beolvadni a román népbe és nem akarjuk használni sem az ők nyelvüket. Mit kívánunk a Katalán barátainknakTeljes függetlenséget és azt hogy majd gondoljanak ránk székelyekre is mert ha most egy kicsit lassan is de haladunk előre az önrendelkezésünk elérésében. Az Isten óvja és segítse a független Katalóniát és segítsen minket is a jó Isten a céljaink elérésében.  Kedves barátaink kiállítsuk együtt : Vivá Catalunyá! Önrendelkezést!
Székelyek Világszövetsége


. A magyarországi pártok közül a MIÉP vett részt és beszédet mondott Deli Károly elnökhelyettes, aki kifejtette, hogy a MIÉP minden nép és nemzet függetlenségi törekvését támogatja így a katalán és a székely függetlenségi törekvéseket is támogatják. A beszédjében kitért a HVIM hivatalos oldalán lévő spanyolok melletti álláspontra is amitől több HVIM tag is elhatárolódott.
Deli Károly, a MIÉP elnökhelyettese 

A Magyarok Világszövetsége is képviseltette magát és beszédet mondott Gyetvay György MVSZ tag is, aki szintén a Magyarok Világszövetsége támogatását és szolidaritását tolmácsolta. 
Gyetvai György - MVSZ

Beszédet mondott a Hun TV tulajdonosa Horkovics Kováts P János is a katalán függetlenségi törekvésekről. Külön köszönet Horkovics Kováts P Jánosnak és a HUN Televíziónak, hogy az eseményt filmre vette.

Horkovics Kováts P János a HUN TV tulajdonosa

Bár kevesen vettek részt az eseményen, de a szolidaritásunkat kifejeztük a katalán nép mellett. Mert nekik is jár az önrendelkezési jog, ahogy nekünk, székelyeknek is jár és járni fog. Az eseményt az alábbi linkre kattintva meg lehet nézni.

                      A tüntetésről készült összefoglaló

Az SZVSZ alapítótagjai a katalán helyzetről


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here