A szétszakadás környékén álló Spanyolok még egyet rúgnának Katalónia függetlenségi törekvéseibe - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 18., szerda

A szétszakadás környékén álló Spanyolok még egyet rúgnának Katalónia függetlenségi törekvéseibe


Alkotmányellenesnek ítélte és megsemmisítette a katalán függetlenségi referendumról szóló törvényt az alkotmánybíróság keddi ülésén meghozott döntésében.  De ennek milyen hatása van a katalánok függetlenségére, ha a katalán elnök aláírta a függetlenségi nyilatkozatot és csak ideiglenesen függesztette fel? Semmi, megy tovább a katalánok függetlenségi törekvése, még ha a spanyolok nemzetközi bíróságra mennek, akkor is.

            Ez egy olyan dolog, mint mikor Székelyföldön disznóvágást csinálnak. A székely ember megszúrja a disznót, (ami ebben az esetben a spanyol) és amíg ez ki nem vérzik teljesen, számíthat rá a székely, hogy még egyszer mielőtt a disznó meg nem döglik, addig bokán rúghatja. Ha már meg van szúrva, akkor kell várni ameddig, megdöglik. Na, a spanyolok is így vannak ezzel tudják, hogy a kés a torkukban van és a patájukat feldobják, de előtte még azért egyet rúgnak.


            A katalánok törekvése teljesen törvényes és egy olyan joggal értek, ami erősebb bármelyik ország alkotmányánál is. Ez a jog a népek önrendelkezési joga, amit az erdélyi magyar kondukátoraink szándékosan kevernek az autonómiával, hogy meg ne forduljon a székelység eszében, hogy függetlenedjen Romániától. Meg kell nyugtatnom ezeket a kondukátorokat, ez a folyamat már elkezdődött nélkülük is. Tökéletlenkedtek közel három évtizedet az autonómiával és semmit nem értek el.  Most ebből a harcból ők kimaradnak.


            A katalánoknak tehát biztos már a függetlenségük, ezt a spanyol alkotmány sem tudja megállítani, ahogy hamarosan a román alkotmány sem fogja megállítani a székely függetlenségi törekvéseket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here