"Akarja-e, hogy Magyarország elismerje a Katalán Köztársaságot?" -Népszavazási kezdeményezést nyújtott be az SZVSZ - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 30., hétfő

"Akarja-e, hogy Magyarország elismerje a Katalán Köztársaságot?" -Népszavazási kezdeményezést nyújtott be az SZVSZ

"Akarja-e, hogy Magyarország elismerje a Katalán Köztársaságot?"
Népszavazási kezdeményezés benyújtásához szükséges támogatói aláírásgyűjtést jelentett be a Székelyek Világszövetsége a Nemzeti Adatvédelmi Hatóságnál. Az országos népszavazásra javasolt kérdés a következő: "Akarja-e Ön, hogy Magyarország elismerje a Katalán Köztársaságot?"

Mivel az aláírásgyűjtési akciót a NAIH tudomásul vette, 30 támogatói aláírásra van szükség magyar állampolgárok részéről a népszavazási kezdeményezés benyújtásához a Nemzeti Választási Irodához.


The Sekler World Organization declares signature collecting at the National Information Protecting Institute, prior to initiate an official referendum regarding the recognition of the Catalan Republic by Hungary. There is 30 supporting signatures needed in order to legally initiate a referendum at the National Election Committee.


A beadványt a Székelyek Világszövetsége alelnöke Csibi Barna nyújtotta be. A Székelyek Világszövetsége a Budapesti Spanyol Nagykövetség előtt szolidaritási megmozdulást is szervezett a katalán nemzet függetlenségi törekvései mellett. És ez a népszavazási kezdeményezés is a katalán nemzet függetlenségét segítené elő. Szijjártó Péter egy pár napja ezt spanyol belügynek nevezte, nem véve figyelembe a népek és nemzetek önrendelkezési jogát, ami az államok alkotmányánál is erősebb nemzetközi jog. A Székelyek Világszövetsége szerint ez a kijelentés sérti a népek és nemzetek önrendelkezési jogát így a székely nemzet önrendelkezési jogát is sértené, ha a székely önrendelkezést román belügynek neveznék. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here