Autonómiás igazságok Székelyföldről - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 19., csütörtök

Autonómiás igazságok Székelyföldről

Több cikkben számoltunk be arról, hogy szeretett pártvezéreink, mennyire aljas módon vezetik félre a székelyeket.  Félrevezetnek minket a népszavazásokon, hogy a saját nemzettudatunkat a székelyt megtudjuk és szolidaritásképpen legyünk kisebbség a saját őshonos terültünkön, Székelyföldön.  

Eltüntetik a nemzeti szimbólumainkat és helyette egy népét sanyargató erdélyi fejedelem, Székely Mózes családi zászlaja után terveznek a székely nemzettől egy teljesen idegen kék arany zászlót és rá a nap helyett egy nyolcágú csillagot és balról egy holdat tesznek. Ezt azzal magyarázták, hogy a nyolc székely széket szimbolizálja. Természetesen butaság, mivel a székelységnek már az 50-es évek közepétől megjelenő piros-fekete székely harci székely zászló már meg volt, amit templomokban is meg lehetett találni. Ez a zászló a női székelyruha színeit is szimbolizálja és a piros a vér és fekete a föld szimbóluma. Tévesen a gyász színének terjesztették el. A harci székely zászló esetében a két szín a székely nemzet katona mivoltára is céloz, tehát a székelyek a vérüket adták a földjükért, saját és testvérnemzetükért a magyarért.

2004 –után kezdett terjedni a máriakék és arany zászló, ami akkor még a Székely Nemzeti Tanács zászloja volt. Majd átterjedt az autonómia mozgalom zászlojává, ekkor már a románok is támadni kezdték ezt a zászlót. A 2011-es székely nemzetárulás után szégyenletükben talán az erdélyi magyar pártok jobban felkarólták az autonómia mozgalmat, de ez sokáig nem tartott, ugyanis négyévente kampány időszakban előszedte ez a magát RMDSZ-nek nevező, álltalunk UDMR-nek nevezett román érdekeket szolgáló párt.

Hatalmas biznisz lett a székely zászlók árusításából pártok, szervezetek és internetes áruházak kezdték árulni a ,,székely zászlót,, tehát 2011 után egy olyan nemzetet jelképezett ez a zászló ami tulajdonképpen 1665 fő kivételével megszűnt létezni az erdélyi magyar pártoknak és a magát Székely Nemzeti Tanácsnak nevezett szervezetnek köszönhetően.

Az embereket szinte három évtizeden keresztül sikerült félrevezessék és a jogalap nélküli autonómiával megetessék. Az erdélyi magyar pártok képviselői folyamatosan és tudatosan keverték az autonómiát az önrendelkezéssel, hogy a mára már elég jó pénzt hozó autonómia biznisz továbbra is működjön ezeknek a pártoknak és szervezeteknek. Az önrendelkezést emlegetni merő képviselőket a Székely Nemzeti Tanács is kiutasította. Továbbra is 70-es évek béli kommunista románokkal riogatják, a székelységet nehogy felvállalják a népszámlálásokon a székelységüket és nehogy ellent mondjanak a jogialap nélküli autonómiára és a székelyek a függetlenségükért harcoljanak.

2015-óta a Székelyek Világszövetsége az egyetlen olyan szervezet, amelyik a népek önrendelkezési jogával szeretné kiharcolni Székelyföld függetlenségét. Tehát aki a Székelyek Világszövetsége csoportban önrendelkezést olvas, az ne autonómiára gondoljon, hanem a wilsoni alapelveken alapuló és az 1970-es évek végén nemzetközi joggá váló népek és nemzetek önrendelkezési jogára gondoljon és Székelyföld függetlenségére. Ezt törvényesen el lehet érni, mert erősebb jog, mint az elnyomó országok alkotmánya. Ezért teljesen törvényes a katalán és a kurd (kürt) függetlenség is és törvényes lesz a székely függetlenség is.

A székelységnek vissza kell szereznie az erdélyi magyar pártok által és a Székely Nemzeti Tanács által megfosztott székely nemzettudatot és ki kell mutatni hivatalosan népszámláláson a székely népet, mert mi Székelyföldön nem vagyunk kisebbség. Kisebbség itt a román! Egyetlen őshonos nép van Székelyföldön és ez a székely. A székelységünk felvállalása nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a magyar nemzettudatunkról vagy a magyar állampolgárságunkról, amit az MVSZ, MIÉP, JOBBIK és FIDESZ segítségével, nemzeti összefogással adtak nekünk. Tehát népszámláláson székelyek kell legyünk, de ez mellett fontos a magyar nemzettudatunkat is megőrizni.

Véget kell vetni az autonómia utáni ábrándozásnak, mert az nem lesz soha, mert ez csak a román állam jóváhagyásával lehetséges és ezt naiv, aki azt gondolja, hogy a románok valaha is adnak autonómiát.

Miért beszélünk csak székely függetlenségről és nem teljes erdélyi függetlenségről? Mert Erdélyben kisebbség a magyar és ebben az esetben is a román többség az aki az önrendelkezésről dönthet. Tehát egy Erdély szintű függetlenségi népszavazáson a nemek lennének többségben a románoknak köszönhetően.  Székelyföld esetében viszont mi vagyunk a többség több mint 76%-ban, így mi magunk dönthetünk arról, hogy függetlenek leszünk-e vagy nem.

Azok az emberek akik a székelység kimutatása ellen fognak dolgozni azoknak nem lesz lehetőségük a székely nép nevében beszélni, ugyanis nem lesznek székelyek. Tehát jelenleg az a székely, aki ezt népszámláláson fel is vállalta és a 2021-es népszámláláson is felvállalja. A többi csak Székelyföldön élő magyar lesz jogilag. Tehát ezen érdemes elgondolkodni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here