Cum te cheamă pui de Dac? – Attila, Korodi! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 4., szerda

Cum te cheamă pui de Dac? – Attila, Korodi!


Korodi Attilának nem tudjuk, hogy elgurult a gyógyszere vagy csak túl sokáig szolgálta az elnyomó román nemzetet és véglegesen az identitását vesztette vagy a sok ropogós lej tehet róla, amit a román állam fizet neki, hogy ekkora baromságokat mondjon, mint a Katalán népszavazás után.Korodi Attila a románná vált UDMR párt képviselője szerint mi székelyek nem vagyunk nemzet, mint a katalánok, csak egy kisebbség és így nem járnak nekünk, székelyeknek olyan jogok, mint a népek önrendelkezési joga, tehát nekünk csak az a fontos, hogy kisebbségként megmaradjon a nemzeti identitásunk ezért káros a székelység számára még a katalán önrendelkezési törekvés is. Ezt Korodi Attila figyelmébe ajánljuk:

Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket.

Feltevődik bennem is a kérdés, hogy az UDMR párt valóban azzal a céllal jött e létre, hogy az erdélyi magyarság és az őshonos, területén 75%-os többségben lévő székelység önrendelkezési törekvéseit kordában tudják tartani, úgy hogy a román állam irányítása alatt legyen egy magyar pártnak látszó szervezet? Ez mára már bebizonyosodott, hogy ez a párt felelős a székely nemzet jogi eltüntetéséért, amit a népszámlálások alatt tettek. Arra biztatták a székelységet, hogy tagadják meg a székelységüket és csak magyarnak mondják magukat. Mindezt 1970-es évek béli  román soviniszta asszimilációs politikával rémisztették a székelységet, még  2011-ben is.

Korodi az Adevărul Live műsorának volt vendége, itt nyilatkozott a kérdés kapcsán. Elmondta, a katalán helyzet azért rossz, mert megmérgezi a párbeszéd lehetőségét. Az autonómiatörekvésekről pedig elmondta, semmi köze nincs a függetlenséghez, hiszen az autonómia kapcsán bizonyos intézményeknek az államon belüli, és nem pedig az államon kívüli működéséről van szó.  – Ez azt is jelenti, tehát hogy Korodi és az általa képviselt álmagyar nemzetáruló szervezet az erdélyi magyarságot és székelységet csak is az elnyomó, soviniszta és a jogállamiság fogalmát sem ismerő Romániában szeretné tartani.


A Szabad Székelyföld Internetes Újság az UDMR-t megkeresi a kérdéseivel a mai napon és megtudjuk, hogy az UDMR elhatárolódik e Korodi Attila interjújától és hogyan vélekedik az UDMR a székely önrendelkezési és nem autonómia törekvésekről és támogatnák e a független Székelyföld létrejöttét.


1 megjegyzés:

 1. Ha Kórodi Attila ilyen nyilatkozatot tett az sok mindent megmagyaráz:
  - Először is azt, hogy miért nem jutunk egyről a kettőre ilyen hosszú idő óta?
  - Másodszor, hogy negyed évszázad alatt sem nőtt be a fejünk lágya nekünk választóknak!
  - Harmadszor, hogy eladtak bennünket mint az együgyű barmokat!
  Még ha ez a három magyarázat sem elegendő arra, hogy kinyíljon a szemünk megérdemeljük sorsunkat!

  VálaszTörlés

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here