Ha már a puliszkaevés közben is rettegni kell az önrendelkezéstől az oláhnak. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 8., vasárnap

Ha már a puliszkaevés közben is rettegni kell az önrendelkezéstől az oláhnak.


Katalónia függetlenedése kapcsán úgy érezzük, hogy a déli szomszédok is kezdtek vakarózni, mert ha Katalóniának szabad, akkor Székelyföld is megszabadulhat a román gyámság alól.   Milyen jogon? Nem az autonómia jogán ami mára már teljesen hiteltelen lett Székelyföldön a folyamatosan kampány célra felhasználás következtében amit az UDMR nevű, régi nevükön RMDSZ tett. Egy olyan jogon függetlenedik Katalónia, amit még a nemzetállamok sem tudnak megakadályozni és ez a népek önrendelkezési joga, amit nem szabad összetéveszteni az autonómiával.  script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
  <ins class="adsbygoogle"
     style="display:block; text-align:center;"
     data-ad-layout="in-article"
     data-ad-format="fluid"
     data-ad-client="ca-pub-5630489420075223"
     data-ad-slot="5710440262"></ins>
  <script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
  </script>
  KÓDRÉSZLET MÁSOLÁSA

  Az UDMR elnöke Kelemen (Chelemen) Hunor is Aradon az önrendelkezés ellen beszélt, mint a Román állam egyik leghűségesebb képviselője. Szerinte az önrendelkezés nem jár a székelységnek, mert a székely az egy kisebbség és nem nemzet. Ez természetesen nem így van mert a székelységnek is járna, ha felvállalná a székelységét a népszámlálások alkalmával. Előző cikkeinkben már írtunk arról, hogy az erdélyi magyar pártok, milyen gusztustalan módon tüntették el a székely nemzetet, ami társnemzet a magyarral.  Erről bővebben itt olvashatnak: Ugrás a cikkhez Most nézzük mit mondott Románia Külügyminisztere:

  Teodor Meleșcanu román külügyminiszter szerint törvénytelen eldönteni egy ország feldarabolását anélkül, hogy tárgyalnának az illető ország kormányával, az egyedüli olyan szervezettel, amely megtestesíti az állam szerkezetét.

  A külügyminiszter valószínűleg elfeledkezik az 1918 –as Gyulafehérvári nagygyűlésről ahol a székelység sem volt megkérdezve, hogy szeretne-e román gyámság alá kerülni, vagy szeretne független ország lenni, mint ahogyan azt az akkor még hiteles Székely Nemzeti Tanács is kezdeményezte. És valóban, ha ne léteztek volna akkoriban is az UDMR-hez hasonló szervezetek, akkor létrejöhetett volna még Székelyország is. Tehát ez nem egy álmodozás ez a történelem, amit  erdélyi magyar testvéreink is eltitkolnak.  Melescanu szerint az utóbbi hónapban pozitív elmozdulást hozott a nyugat-balkáni térségben a Szerbia és Koszovó közötti párbeszéd. Úgy vélekedett: a legjobb megoldás az, ha a Nyugat-Balkán integrálódik az Európai Unióba és a NATO-ba. A külügyminiszter szerint az Európai Uniónak Bosznia-Hercegovinával is meg kell kezdenie a csatlakozási tárgyalásokat, ezzel is belső megegyezésre bátorítva az országot alkotó közösségeket.  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése

  Post Bottom Ad

  Responsive Ads Here