Trikoloros oláhok százai jönnének Székelyföldre provokálni minket. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 22., vasárnap

Trikoloros oláhok százai jönnének Székelyföldre provokálni minket.

        Trikolóros felvonulásokat szervez Székelyföldön a Románia Modernizálásáért Országos Koalíció (CNMR). A szervezet felszólította a kormányt, hogy támogassa befektetésekkel „a megszűnés szélén álló” Hargita és Kovászna megyei román kisebbséget.


   Alexandru Cumpănașu a Románia Modernizálásáért Országos Koalíció (CNMR) elnöke kijelentette, hogy a székelyföldi román közösség 5-10 éven belül felszámolódik, ha a román állam nem támogatja különböző gazdasági beruházásokkal a fennmaradását. Reményeink szerint nem kell még 10-év sem.

   Cumpănașu kifejtette: meggyőződése, hogy a székelyeknek nem az autonómia, hanem a függetlenség a célkitűzése, a katalán modell alapján. Ezt többek között Kelemen Hunor és Orbán Viktor kijelentéseire alapozta, annak ellenére, hogy az RMDSZ elnöke határozottan elutasította a székelyföldi törekvések párhuzamba állítását a katalánok függetlenedési szándékával, a magyar kormányfő pedig „spanyol belügynek” nevezte a katalóniai népszavazást. Viszont abban egyetértünk, hogy az autonómiázgatás időszakának vége és valóban igaza van Cumpănașunak a székelyek függetlenedni akarnak, és nem csak akarnak, hanem fognak is, Orbán Viktor vagy Kelemen Hunor akarata nélkül is. Az önrendelkezési jogukkal élve teljesen törvényesen.


   A CNMR elnöke sérelmezi, hogy a székelyek nem ismerik el ünnepnek december elsejét. Ezért a szervezet trikolóros felvonulásokat tervez Székelyföldön. A CNMR több száz tagja fog a trikolórral menetelni Hargita és Kovászna megyében, a lehető legbékésebben állításuk szerint. Így akarják jelezni, hogy ez a régió még Romániához tartozik, és így akarják jelezni a politikusoknak, hogy figyeljenek jobban oda a térségre.


   Elmegyünk hát Székelyföldre, ott maradunk, sétálgatunk, eszünk, iszunk… Jelezni akarjuk az ott élő románok, hogy nincsenek egyedül” – idézte az Agerpres Alexandru Cumpănașut. Mi meg várjuk szeretettel őket, de hozzá kell tegyük, hogy még több emberrel és székely zászlókkal mi is jelen leszünk az eseményen és nem lesz könnyű dolguk a provokálásra, mert Csád Köztársaság zászlója nem zavar minket, csak az ha betolakodók jönnek hozzánk és nem tudnak emberi nyelven beszélni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here