Tündérkerti Őszi Székely Sokadalom Budapest - Előadások a székely önrendelkezésről és a székely-ujgur kapcsolatok erősítéséről - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 3., kedd

Tündérkerti Őszi Székely Sokadalom Budapest - Előadások a székely önrendelkezésről és a székely-ujgur kapcsolatok erősítéséről


2017. 09-30-án és 10-én, Budapesten került megrendezésre a Tündérkerti Őszi Székely Sokadalom ahol a székely önrendelkezésről és a székely-ujgur kapcsolatok erősítéséről és a Trianoni diktátum megtámadásáról szóló előadásokon vehettek részt az érdeklődők. Az esemény Kőbánya-Kispesten a Bujdosó Székely Vendéglőben és a mellette található Székelyország Tündérkertje Látványparkban volt látható.

30-án reggel a Székely hagyományos étkek kóstoltatására és vásárra került sor Bíró Ernő a Székely Falat és a Hargita Gyöngye termékforgalmazója jóvoltából, majd A székelyek és a Nemzeti konzultáció Trianonról I.” – Borsos Géza, a Székely Nemzeti Tanács alapító alelnökének és Patrubány Miklós, a Magyarok  Világszövetség elnökének előadása következett.


Borsos Géza és Patrubány Miklós előadása       A délutáni órákban „Ujgurok, székelyek, magyarok” – Dr. Horkovics-Kováts János, a Hun Tv tulajdonosának előadása következett és ezt követte testvérünk, Ümit Hamit az Ujgur Világkongresszus főtitkárának előadása. Majd Benke Csaba a Székelyek Világszövetsége alapító tagjának gondolatai következtek a székely önrendelkezésről és a Székelyek Világszövetsége bemutatásáról.


Ümit Hamit és Horkovics Kováts-János előadása


„Süvítő nyílvesszők” – Polgár Tibor hagyományőrző íjász bemutatójára is többen voltak kíváncsiak majd  ”Madéfalvi veszedelem, avagy a székelység, a magyarság és a csángók kapcsolata ezen eseményhez”– Baliga Csaba gyimesi csángó hagyományőrző előadása következett. Az esemény első napját élő zenéléssel zárták.

Baliga Csaba előadása1-én Vasárnap A székelyek és a Nemzeti konzultáció Trianonról II.” – Benkő Emőke, a Székely Nemzeti Tanács alapító alelnökének és Drábik János, az Országos Trianon Társaság elnökének előadása következett egy rendkívül fontos kezdeményezésről, melyről külön szeretnénk majd beszámolni.

Benkő Emőke és Drábik János

 Ezt követően „Az őrvidék elvesztése, Ausztria” – Baliga Csaba gyimesi csángó hagyományőrző előadása következett majd Benke Csaba a Székelyek Világszövetsége alapító tagjának előadása a székely önrendelkezésről.


Borsos Géza és Benke Csaba 

 Az délutáni órákban Szilágyi Béla: Székely miatyánk – Publik Antal székely előadóművész szavalata következett majd a Pio Atya Gyermekotthon – Kisiratos – növendékeinek műsora és 00 Böjte Csaba atya volt a Látványpark vendége. Dömötör Tibor: A harcnak még nincsen vége – Publik Antal székely előadóművész szavalata után az estét „Kaptafák” – Baricz Gergő Trió koncertje zárta. 

Bacsó András és Böjte Csaba 
Ümit Hamit és Benke Csaba
Székelyország Tündérkertje Látványpark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here