Valaki letörte a legröhejesebb romániai szoborcsoport farkasának a farkát - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. október 6., péntek

Valaki letörte a legröhejesebb romániai szoborcsoport farkasának a farkát

Kezdjük ezt a cikket egy ősrégi, de nem dák kori viccel:

A legfrissebb kutatási eredmények alapján a románok tényleg a rómaiaktól származnak. 
Az eddigi ismeretektől eltérően az anyafarkasnak nem 2 gyermeke született, hanem 3: Romulusz, Rémusz és Románusz.
Mivel a farkasnak csak 2 melle volt, csak 2 gyereket tudott szoptatni.Igy a harmadiknak, Románusznak csak az apja f@sza maradt.
Ezért hívják oket DÁKÓ-ROMÁN-oknak.

És most ami az igazság. A farok tényleg oda lett tehát ebből a farkasból már csak a -kas maradt, mivel letörték a Bukarestben található Traianus császárt ábrázoló szoborcsoporton lévő farkas farkát. Sokak szerint ez Európa egyik legviccesebb és egyben legrondább szoborcsoportja.

A letőrt farkat a Nemzeti Történelmi Múzeumot őrző szolgálatos csendőr találta meg, mivel ez előtt áll a szobor, és átadta a polgármesteri hivatal munkatársainak. A múzeum szövőije  az Europa FM-nek elmondta, hogy a farkat átadták a történelmi hagyatékokat felügyelő hivatalnak, mert a szobor is az övék. A szóvivő egyébként úgy sejti, egy fotózkodás sülhetett el rosszul, mert sokan szokták átölelni Traianus nyakát, vagy neki szoktak dőlni a szobornak, és mivel a farkorész rá volt hegesztve a szoborra, valószínűleg így törhetett le.A császár 500 kilogrammos és 2,15 méteres szobrát 2012-ben állították fel az emberek nagy értetlenkedése közepette. Aztán kisvártatva a fél világ rajta röhögött. Vasile Gorduz szobrász remekműve.


Hogy a farok elvesztése egyféle szimbolikus jel-e a román népnek az döntse el mindenki. Azt viszont tudjuk, hogy európa szerte neves professzorok röhögik ki a dákó-román elméletet, tegyük hozzá jogosan.  

Így nézett ki előtte

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here