A magyar jobboldal és a katalán függetlenség ellenzése, csak mert baloldaliak - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. november 6., hétfő

A magyar jobboldal és a katalán függetlenség ellenzése, csak mert baloldaliak


A Magyarországi testvéreink között többeknél olvasom azt, hogy mi a francért álltatok ki a katalánok mellett mikor migránssimogató baloldali nép. Ezek egyébként sem akarnak függetlenedni és árt a székelység autonómiájának. Azt viszont elfelejtik mondani, hogy az autonómiának semmi jogalapja nincs és az csak is az elnyomó ország szelektív jóváhagyásával lehetséges. Ellenben a népek önrendelkezési jogával ami kimondja: ,,Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket.,,

 E jog kötelező jellegű - jus cogens- ami azt jelenti, hogy ezt a jogot nem csak be kell tartani, hanem erről a jogról le sem lehet mondani. Minden szerződés, ami megszegi ezt a jogot SEMMIS! Mindenütt, ahol népszavazás nélkül új határokat húztak, megsértették az alapvető önrendelkezési jogot, Az Egyesült Államok emiatt nem ratifikálta a Trianoni szerződést. Az önrendelkezési jog a nép akaratán alapul. A nép akaratát hivatalos vagy belső népszavazással meg kell állapítani és ki kell nyilvánítani. Tehát az önrendelkezési jog függetlenül attól, hogy az adott nép milyen politikai oldal többségét élvezi, jár, tehát akár baloldali akár jobboldali még akkor is.

A székelységnek is jár az önrendelkezési jog ebből kifolyólag a függetlenség is amit a székelységnek egy Székely Nemzetgyűlésen majd ezt követőleg egy belső népszavazáson ki kell nyilvánítania az akaratát. Sokan a Dél-Tiroli mintát veszik figyelemben, ami a lehető legrosszabb minta a székely önrendelkezés ügyében, mivel Dél Tirol autonómiáját Ausztria védhatalmi státusza segítette elő.


A Magyarországi magyarságnak fel kell ismernie azt, hogy már nem csak autonómia mozgalmak vannak Székelyföldön, hanem függetlenségpárti mozgalmak is amik egyre jobban erősödnek és el kell döntenie Magyarországnak is hogy egy Románián belüli szintén rabságban lévő eleve bukott autonómia törekvést támogat vagy egy függetlenségi törekvést amiből lehet akár területi autonómia is.

Én nagyon sok ilyen autonómiázgatót látok, aki Székelyföldet Románián belül képzeli el továbbra is és érdekes módon ezek az emberek ,,volt radikális bakancsosok,, gárdisták, és szélsőjobboldaldali emberek. Ezek az emberek olyan kérdéseket tesznek fel nekünk, hogy a hajunk is égnek áll. Nem akartok már Magyarországhoz tartozni? Nem lehettek függetlenek, mert Nagy-Magyarországhoz tartoztok. Térjetek észhez az a vonat már elment jó ideje!

El kell dönteni végre ott is, hogy az eleve bukott jogalap nélküli autonómia, vagy egy nemzetközi jog által biztosított önrendelkezés, amiből lehet függetlenség, lehet területi autonómia vagy a Krím példáját követve lehet akár egy Magyarországhoz való csatolás is ez csak a székely emberek döntésén múlik. Vegyétek észre végre hogy a 28 év gusztustalan román seggnyalásnak semmi eredménye nem volt. A székelység nem tudott még alku pozícióba sem kerülni a románsággal szembe. Ezért is bukott az egész autonómia mozgalom. Látják ezt a székelyek is eredmény nem volt, kezdetben 100 000 székely volt az utcákon az idén 1200 Marosvásárhelyen is. Az SZNT is stratégia váltáson kellene elgondolkodjon és olyan vezetőt válasszon magának aki határozottabban fel tudja a székelyeket verni az álmukból is meggyőzni őket, hogy menjenek ki az utcára, mert a Ceusescu időben szépen kitudtak menni tapsolni az elvtársaknak akkor tessék most is megtenni.

Bennünk, székelyekben is van egy óriási hiba az, hogy megtagadtuk a saját nemzettudatunkat, a székelyt, mert felhasználták ellenünk az idegen érdekeket szolgáló erdélyi magyar pártok a számunkra szintén fontos magyar nemzettudatot. Évtizedeken keresztül az 1970-es évek kommunista románjainak asszimilációs politikájával rémisztve a székelységet.  Van lehetőségünk ezen még változtatni és nemet mondani az ilyen alaptalan rémhíreknek 2021-ben a következő népszámlálás alkalmával ahol, nem románnak, nem magyarnak hanem székelynek kell mondanunk magunkat, mivel így is a magyar nemzeten belül fognak minket kimutatni ahogy 2011-ben is történt és ennek eredménye lett az 1665 fő székely.

A székelység jogi eltüntetése nem mostani folyamat, ez egészen visszavezethető a Magyar Autonóm Tartomány majd a Maros-Magyar Autonóm Tartomány idejére ahol főleg Marosszéken folyt a székely nemzettudat irtása, ahol az akkori magyar vezetők mondatai között nem volt ritka az a mondat. ,,Ne székelykedjetek, mert már magyarok vagytok!,, Ez visszaköszönt a mai napig is Marosszéken ahol egy Marosvásárhelyit, ha megkérdezünk, hogy székely-e többnyire ezt ki fogja kérni magának, mondva azt, hogy ő nem székely, hanem magyar. Annak ellenére, hogy a város neve 1616-ig Székelyvásárhely volt Bethlen Gábornak ,,köszönhetően,, ezt Marosvásárhelyre változtatták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here