A medvéknek a hétvégén Bözöd, Kőrispatak és Etéd volt a legszimpatikusabb - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. november 27., hétfő

A medvéknek a hétvégén Bözöd, Kőrispatak és Etéd volt a legszimpatikusabb


Medve nem játék! Tartja a székely közmondás, bizony a medvék rengeteg problémát okoznak Székelyföld szerte. Olyan év nincs, hogy embereket ne marcangolna szét a medve, de az állatokat sem kíméli, mint ahogyan a hétvégén Etéd községet sem kímélték a medvék.


Kőrispatakban az elmondottak szerint rengeteg kárt okozott három medve, ami berontott a faluba, kecskéket, bárányokat téptek szét és méhkasokat törtek ripityára a randalírozó medvék. Kőrispatakon egy keresztelő mellé is bement a medve, nem zavarta őt a hangos zene sem.  

Valószínűleg a Szentábrahám községben tartott vadászat és hajtás riaszthatta át Etéd községbe a medvéket. Információink szerint a vadászaton részt vett Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke is.


A medvék valóban túlszaporodtak és az élőhelyük csökkentésével bemerészkednek a falvakban is és nem kevés kárt okoznak a székely gazdálkodó embereknek. 

Forrás: Etéd Község Önkormányzata -Facebook

Nem szép látvány a sok tetem, de megoldást kell keresni, hogy ez ne forduljon többé elő. A legjobb a medvék számának korlátozása!
Forrás: Etéd Község Önkormányzata -Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here