A székely nemzettudat egyik évezredes őrzője a rovásírás. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. november 15., szerda

A székely nemzettudat egyik évezredes őrzője a rovásírás.


A székelyek között is újra egyre népszerűbb lett a székely rovásírás újra megtanulása és használata is, de sajnos még mindig kevés az az intézmény ahol ezt oktatnák. Véleményem szerint már az elemi iskolákban Székelyföldön fakultatív óraként érdemes lenne bevezetni a rovásírás oktatást.  Emlékszem negyedikes voltam mikor találkoztam egy lapon a rovásírással és akkor feltettem a kérdést a tanárnőmnek miért nem tanuljuk meg a székely rovásírást is  ha egyszer Székelyföldön élünk és sajnos azt a választ kaptam nincs a tantervbe ez benne.

Telt az idő és nem igazán foglalkoztam a rovással egészen most 2017-ig, mikor eldöntöttem, hogy a Székelyek Világszövetsége Székelyföldi alapítójaként én kötelességemnek érzem, hogy megtanuljam a rovásírást. Hogy miért fontos ez? Azért mert szeretném érteni azt az írást amit a székelyek ősei már több ezer éve ismertek. Mert ez egy székely jelkép és tisztelnünk kell.   

                A Székelyek Világszövetsége, nagyon fontosnak tartja a székely szimbólumok védelmét és a székely nemzettudat erősítését így hát akkor is a székely rovásírás mellett döntöttünk mikor a logónkat terveztük és akkor is kiálltunk a rovásírás mellett mikor ezt a Magyarországon lévő viccpárt a MKKP támadta. Levélben szólítottuk fel őket mire ők azt kérték tőlünk rovásos levéllel válaszoljunk. Természetesen úgy kapták meg a második levelünket, amire már a viccpárt nem volt mit reagáljon.

            A Székelyek Világszövetsége tehát ajánlja a székely fiataloknak is a székely rovásírás megtanulását, mert ez a XXI. Században is érdekes dolog és egyben a székelységünk egy darabját tudjuk ezzel tovább éltetni.   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here