A Székelyek Világszövetsége nyílt levele a DK elnökének Gyurcsány Ferencnek! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. november 22., szerda

A Székelyek Világszövetsége nyílt levele a DK elnökének Gyurcsány Ferencnek!

Tisztelt Elnök Úr!


 Mi Székelyek mélységesen elítéljük azt a nemzetromboló politikai kampányfogást amit a Demokratikus Koalíció a székelység és az erdélyi magyarság ellen tesz. Véleményünk szerint a magyarországi magyarság akkor még többsége által számunkra megszavazott szavazati jogot már nem szerencsés megvonni. Erre a székelység évszázados katonai védelmével, vérével és a magyar nemzet iránti hűségével rászolgált, hogy magyar állampolgárként egyenlő rangú állampolgárok legyünk függetlenül attól, hogy az Ön által korábban igazságosnak vélt, számunkra meg gyalázatos Trianoni diktátumnak köszönhetően elcsatoltak minket az anyaországunktól. Vagy, ahogy az itteni székely ember mondaná – A fene megegye, hozzánk csatolták Romániát!

A székelyek is a megszerzett jogaikkal élve szavaznak a Magyarországi választásokon is, mivel számunkra fontos az, hogy ki áll ki érdemben az önrendelkezési törekvéseink mellett. A székelység nagy része Orbán Viktor mellett döntött az utóbbi választásokon, ez tény és való, mivel azt tartották, hogy ő lesz az, aki az önrendelkezési törekvések mellé áll. Sajnos nem igazán történt előrelépés ez ügyben semmi és azt is meg kell említenünk, hogy a székelyek nem csak Orbán Viktorra szavaztak, hanem más magyarországi pártokra is.

Önnek volt egy olyan kijelentése, hogy a székelyek nem ott élnek, nem ott adóznak, nem ott dolgoznak. Ez viszont nem állja meg a helyét, mivel Magyarországon több tízezer székely dolgozik és adózik és egyes adatok szerint több mint 185 000 székely él ma Magyarország területén.

Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy a DK aláírásgyűjtési akciójának semmi jelentősége nincs, csupán egy választási stratégiai lépésnek szánják és természetesen egy felmérésnek, hogy mennyien nem támogatják a külhoni magyarság és székelység szavazati jogát.

Természetesen arra nem gondolnak, hogy ezzel a cselekedetükkel azt fogják kimutatni, hogy mennyire beteg az a magyar társadalom, aki másodrendű állampolgárként kezelné a külhoni magyarokat, székelyeket.  Lehetséges azt a 4-5% embert a Demokratikus Koalíciónak sikerül megfognia, aki nincs tisztában a történelmünkkel és a jogainkkal, de ezzel csak az Ön által nem kedvelt jelenlegi kormányt segíti elő a 2018-as választások megnyerésében és még jobban megerősíti a székelységben is azt a tudatot, hogy a Fideszre szavazzanak.

Tisztelt Elnök Úr ezeket a kijelentéseket érdekes módon nem meri Ön akár Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron vagy Csíkszeredában nyilvánosan egy fórum keretén belül megtenni. Nem meri azt sem vállalni, hogy szintén fórumok keretén belül nyerje meg a DK számára a külhoni magyarság, székelység szavazatát, mert tudja, hogy óriási károkat okozott már a magyar nemzet számára amit a székelység sem tolerál.

Tehát kérjünk Önt fejezze be ezt az ellenünk irányuló nemzetromboló politikáját és inkább próbáljon egy tisztességesebb politikai kampányt végezni, lehet akkor nem 4-5 %-ot fog elérni a pártja, hanem 6-7 %-ot!

Üdvözlettel: Benke Csaba - Székelyek Világszövetsége Alapító tagja 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here