Nem bír a ,,tollával,, a Mandiner - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. november 16., csütörtök

Nem bír a ,,tollával,, a Mandiner


A kormány közeli Habony Művek hitelezőjének, a lapjának egyik Kolozsvári származású újságírója Szalma György ,,Nincs székely nemzet,, címmel hozott le egy mocskolódó cikket, ahol a székelység Magyarországon való jogi elismerése ellenen próbálta hergelni az olvasóiikat. Olyan jelzőkkel látta el azokat a székely embereket, akik támogatják a kezdeményezést, hogy ilyent a soviniszta Dan Tanasa blogger szokott írni a székelyekről.  A cikkében holdkorosoknak nevezi azokat a székelyeket, akiknek fontos a saját nemzettudatuk jogi kimutatása a magyar mellett.


A cikkében Csibi Barnát a Székelyek Világszövetsége alapító tagját főállású bajkeverőnek, sőt átvitt értelemben román szekusnak értelmezi és megosztással vádolja a Székelyek Világszövetségét.  Csibi Barna ezért az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál jelentette a Habony Művek Mandinerét.

A Székelyek Világszövetsége alapítótagja Benke Csaba megkereste a Szalma Györgyöt a legnagyobb közösségi oldalon és átküldte neki a Székelyek Világszövetsége Sajtónyilatkozatát, amelyben egyértelműen közölte az SZVSZ szándékát a honossággal kapcsolatosan.

 Attól hogy Magyarországon honos nemzetiség lesz a székely és kisebbségnek veszik semmit nem fog a státuszuk romlani, sőt javulni fog, mert a magyar mellett ki lesz mutatva a saját nemzettudatuk is a székely. Azért sem fog semmit sem romlani ez a státusz mert a Magyarországon élő székelyek nagy része magyar állampolgár is. Tehát ez a kisebbségi státusz mellékes dolog. Székelyföldön nem vagyunk kisebbség, mert a területünken több mint 75%-os többségben vagyunk.


Valószínűleg így sem értette meg az ,,úriember,, (az SZVSZ közleményét) mivel károsnak nevezte az SZVSZ tevékenységét és csak azt hajtogatta ,,székelyek nem léteznek és egyébként is 2011-ben a székelyek magyarnak vallották magukat,, -Természetesen ez részben igaz azonban  ennek oka az erdélyi magyar pártok és az SZNT tudatos félretájékoztatása, amit az akkori Magyar Kormány és a média is támogatott. Természetesen, ahogy az alábbi hivatalos okmányokon látszik szó sem volt a magyar nemzet megosztásáról, mivel azt az 1665 székelyt akit nem sikerült félrevezessenek a magyar nemzeten belül mutatták ki magyar anyanyelvüként és a következő népszámlálások alkalmával az 1665 főnek a 390 szeresét fogjuk mi székelyek kimutatni. Miért hát azért kedves Mandiner és Habony Művek, mert ez székely ügy és a jogilag is létezni akarunk ez által az önrendelkezési jogunkkal fogunk élni!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here