UDMR (RMDSZ)- Ha nincs ló, jó a szamár is! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. november 21., kedd

UDMR (RMDSZ)- Ha nincs ló, jó a szamár is!Az UDMR (RMDSZ) kimarad a kormánybuktatásból viszont a párt törvényhozói részt vesznek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáján, de tartózkodni fognak a voksoláskor – jelentette be kedden Kelemen Hunor az UDMR (RMDSZ) elnöke
.
Az UDMR parlamenti frakcióinak tanácskozását követően Kelemen azt mondta, a múlt héten tárgyalt Raluca Turcan PNL-s képviselővel, illetve Iulian Dumitrescu szenátorral, akik ismertették vele a Tudose-kabinet megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt, arra azonban nem kapott választ, hogy „milyen irányt akarnak szabni az országnak”, a kormány menesztése esetén kit jelölnének a miniszterelnöki tisztségre, vagy hogy mire építik a kormányprogramjukat. Ilyen körülmények között „szinte lehetetlen” támogatni az indítványt – mondta Kelemen.


„Vélhetően tartózkodni fogunk a szavazáskor. Ez azt jelenti, hogy mindkét golyót a fekete urnába dobjuk majd” 

tette hozzá Kelemen Hunor. Valószínűleg ez a legkönnyebb lehetőség a románbarát UDMR számára, mivel ha változni fog a román politikai helyzet, akkor a PSD-től könnyebben tudnak csatlakozni a PNL-hez, ahogy ezt az elmúlt években is tapasztalhattuk. Azonban érdekes lenne azt is megtapasztalni, ha a magyarellenes ND lenne kormányon egy 6%-os támogatottságú UDMR (RMDSZ) el ami az eredményét 2016 decemberében Orbán Viktor Szatmárnémeti és Kövér László Székelyföldi kampányolásának köszönheti.   

Fotó: ittHON.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here