A székelyek vagy a székelyföldi kisebbségek nevében nyújtotta be Kulcsár-Terza az autonómia tervezetet a Román Parlamentbe? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. december 26., kedd

A székelyek vagy a székelyföldi kisebbségek nevében nyújtotta be Kulcsár-Terza az autonómia tervezetet a Román Parlamentbe? Kulcsár-Terza parlamenti képviselő, a Magyar Polgári Párt háromszéki elnöke törvénykezdeményezésként iktatta a Székelyföld Autonómia tervezetet december 22-én a parlamentben.  Ez viszont sokunk számára nem tisztázott, hogy  az őshonos székely nemzet nevében vagy a székelyföldi kisebbségek nevében iktatta be a képviselő.

Kulcsár-Terza a Transindexnek  érthetetlen jogi félremagyarázásokkal eljuttatott közleményében a következőket nyilatkozta:

Meggyőződéssel vallva, hogy a székelyföldi magyarság szülőföldjén való megmaradásának és boldogulásának záloga az önrendelkezés, abban a hitben kell folytatnunk Székelyföld autonómiájáért vívott küzdelmünket, hogy következetes kiállásunk, és a közösség jogainak érvényesítésére tett erőfeszítéseink közelebb visznek célkitűzéseink megvalósításához.

A Székely Nemzeti Tanács és az erdélyi magyar pártok tudatosan keverik a jogi fogalmakat félre vezetve a székelységet akiket megfosztottak aljas módon a népszámlálások alkalmával a saját nemzettudatuktól.  Székelyföld nem azért Székelyföld mert Székelyföldi magyarok lakják hanem azért mert a székelyek itt az őshonos népek és a területükön nem kisebbség! Természetesen a Kulcsár-Terza és az SZNT a beadvány előtt nem kérdezte meg a székelyeket, hogy ők akarják-e vagy támogatják e azautonómiát, ami egy szelektív jog és kizárólag a román többség jóváhagyásával lehetséges!

covasnamedia.com

Az önrendelkezés joga, mint természetes jog -minden más szabadságjognak az alapja. Ezt számtalan ENSZ, Európai tanácsi és EBEÉ-határozat is megerősíti. Az önrendelkezési jog írott nemzetközi joggá akkor vált, amikor 1977-ben hatályba lépett az ENSZ Közgyűlése által elfogadott Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya.Ezen okmányok első cikkelye így szól:

Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket.

E jog kötelező jellegű - jus cogens- ami azt jelenti, hogy ezt a jogot nem csak be kell tartani, hanem erről a jogról le sem lehet mondani. Minden szerződés, ami megszegi ezt a jogot SEMMIS! Mindenütt, ahol népszavazás nélkül új határokat húztak, megsértették az alapvető önrendelkezési jogot, Az Egyesült Államok emiatt nem ratifikálta a Trianoni szerződést.

Az önrendelkezési jog a nép akaratán alapul. A nép akaratát hivatalos vagy belső népszavazással meg kell állapítani és ki kell nyilvánítani. Természetesen, ha itt Kulcsár-Terza önrendelkezésről beszél ez nem történt meg, vagy ha megtörtént a székelyeket kifelejtették belőle.


Ennek a beadványnak az eredménye az borítékolható, vagyis valószínűleg a Román Parlament legelső kukájában lehet majd ezt megtalálni, mint az előző autonómista, jogalap nélküli beadványokat. Szemfényvesztésnek tökéletes volt, ezt el kell ismernünk mi is, csak éppen jogalap nélküli és annyira székely, mint amennyire éppen üzbegisztáni is. Ezt nálunk székelyeknél és nem székelyföldi magyaroknál úgy szoktuk nevezni, hogy nesze semmi fog meg jól


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here