Fél évszázad +5 év sikerért ünnepeli a magyar rocktörténelem legnevesebb zenekara az Omega - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. december 28., csütörtök

Fél évszázad +5 év sikerért ünnepeli a magyar rocktörténelem legnevesebb zenekara az Omega


Ritka az az ember még Székelyföldön is aki nem ismerné az Omega együttest. Ki ne ismerné a Petróleum lámpát,  vagy a Gyöngyhajú lányt is ami az utóbbi években még az Egyesült Államokban élők is gyakran hallhattak mivel a neves rapper Kanye West is felhasználta az Omega Gyöngyhajú lányát, de ide még olyan neves zenekarokat, együtteseket is sorolhatunk akik előszeretettel dolgozták fel a magyar rocktörténelem legnevesebb zenekarainak a zenéit, mint a Scorpions vagy a Boney M.

Kép forrása:Wikipédia

            A zenekar 1962 ben alakult és végig hódította szinte az egész világot a zenekar. Japántól egészen Braziliáig rengeteg rajongójuk van. A zenekar a Ceusescu rendszerben még Romániában is fellépett igaz nem engedték a magyar többségű városokban hanem például Bukarestben ahol a szállodai szobájukban a mennyezetbe rejtett mikrofonokkal élték meg a koncert előtti pillanatokat.

            Emlékezetes pillanat volt a székelység számára 2005 mikor az Omega Marosvásárhelyen lépett fel több ezer ember előtt és román és magyar is együtt énekelte az Omega dalait. Ugyancsak 2005-ben a Nyikó- menti árvízkárosultak megsegítésére rendeztek koncerteket Székelyföldön.

Omega facebook oldal Pécs 2017.12.22


            Az Omega zenekar egy pár éve Kossuth díjban is részesült és véleményünk szerint jöhetne most a második Kossuth díj is mert az Omega nem csak egy zenekar, hanem egy nemzetet képvisel már 55-éve és nem csak képviseli hanem a zenéjükkel értéket adnak nekünk. Éljen sokáig az Omega és éljen sokáig a magyar rock!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here