Székelyek a XXI.század politikai játékszerei? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. december 9., szombat

Székelyek a XXI.század politikai játékszerei?

Nagyon sokszor leírtuk már azt, hogy mi székelyek a történelem során rengeteg véráldozattal szolgáltunk a magyar nemzet és Európa védelméért. Soha nem kértünk ezért semmit, de kaptunk érte a jó mellett rengeteg rosszat is. Elvették tőlünk a székely nemzettudatot, a földünket, jogi létezésünket az 1840-es években. Nincs szabadságunk, de harcoltunk mások szabadságáért.

Most, mint egy jogilag eltüntetett 750 000-es nép szeretnék újra létezni, és szeretnénk a szabadságunkat kivívni békés eszközökkel és a minket is megillető népek önrendelkezési jogával. Egyedül nehéz és sajnos vannak belső ellenségeink is akik az elnyomó román hatalmat szolgálják. Az Európai Uniónak végre fel kellene, hogy nyíljon a szeme és segíteni most már a székely népet is a szabadsága elérése érdekében.

Sokan tudnak a problémáinkról, lengyelek, törökök, moldávok, magyarok, és még sorolhatnánk, de senki nem akar érdemben oda állni a  székelyek önrendelkezési törekvései mellé elnézik a román hatalom folyamatos diszkriminációját, amit a székelyek szimbólumai, nyelve és jogai ellen tesznek. Ezt az USA többszőr megemlítette Romániának, meg kell oldania a székelyeknek az autonómia küzdelmüket és biztosítani kell hogy a véleményüket kinyílváníthassák akár demonstrációkkal akár peticiókkal. ,(1977- konferencia - ENSZ  Polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmánya ) de Románia tovább folyatja a székelység jogainak sárba tiprását. (2017 Amerikai Nagykövet Székelyföldon.)

Itt az ideje cselekedni a székely népnek saját magának, ha még a testvéreire sem számíthat. Ki kell mutatnunk jogilag, hogy létezünk, és ki kell jelentenünk, nem vagyunk hajlandóak más népekbe beolvadni, mert van saját nemzettudatunk. Fel kell venni a ,,boksz kesztyűt,, és ha bármilyen nép ellenünk lép azt eltaposni, átgázolni rajtuk, legyen az román, francia, belga vagy magyar, mert sajnos az utóbbiból is sok van. Mert a legfontosabb cél a székely önrendelkezés kell legyen számunkra. Nem a Soros terv, nem az hogy Havas Henrik hová szeretné dugni a komagyűjtőjét. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here