A Magyar Igazság és Élet Pártja - A MIÉP feljelentette a Facebook közösségi oldalát! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. január 18., csütörtök

A Magyar Igazság és Élet Pártja - A MIÉP feljelentette a Facebook közösségi oldalát!

A MIÉP élt a törvény adta lehetőségével és az Alaptörvényben szereplő szabad szólás és vélemény nyilvánítás szabadság megsértése kapcsán megtette büntető feljelentését a Facebook közösségi oldallal szemben! Történt ugyanis, hogy Bauer János MIÉP tag oldalát 2018. január 11-ről 12-re a Facebook 7 napra letiltotta szexuális tartalomra hivatkozva, ami nem felel meg a közösségi oldal elvarásainak! Idézet a feljelentésből :
 "A poszt lényegéből úgy nézett ki, hogy egy arab kinézetű személy egy arab kinézetű fiatalembert filmezett, miközben az, egy kecskének vagy birkának kinéző szőrös állattal szexuális aktust létesített. Bauer János a kép fölé felírta, hogy muszlim szex. Ezzel a címmel küldte tovább . " MIÉP aggasztónak tartja az indoklást, szerintünk az állatokkal való nemi aktus nem fér bele az Európai normákba, figyelem felkeltésként a veszélyre való felhívás minden politikai erőnek kötelessége! 

Továbbiakban idézet a feljelentésből : Bauer János : " Én úgy gondolom, hogy ennek a közösségi oldalnak a működése nincs rendesen szabályozva, mert súlyosan korlátozza a szabad szólás és vélemény nyilvánítás szabadságát " Továbbá idézet : MIÉP " Szeretném indítványozni, hogy a Facebook oldal kivizsgálása legyen alapos. 

A MIÉP nem tudja elfogadni hogy ők dönthessenek, önhatalmúlag a felrakott vélemények között. Sokszor így megsértve a szabad szólás és vélemény nyilvánítás lehetőségét " MIÉP kérte az eljárás megindítását, az elkövetők felkutatását, felelősségre vonását! MIÉP a feljelentésében párhuzamot vont és felhívta a rendőrhatóság figyelmét, hogy több Európai országba a Facebook oldalt üzemeltetők hasonló magatartására! Idézet :" Párhuzamot vonnék a német ellenzéki AFD politikusnő esetével. A napokban őt is letiltották egy hozzászólása miatt, amikor is Ő kritizálta a Kölni rendőrség egyik kommentjét. Válaszul tiltást kapott. 

A feljelentés kelt 2018. január 12. 15 óra 15 perckor. Bauer János 7 napos tiltásának lejárta 2018. január 19. lett volna, de ma, azaz 2018. január 17-én a Facebook oldala újra szabad és elérhető. A szóban forgó felvétel mára már sehol nem érhető el! A tiltásról szóló Facebook felszólítás és az oldal helyreállításáról szóló értesítés úgyszintén nem található! Törlődött? Értesítés nem érkezett!


Az élet és az igazság nevében. - Cafeblog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here