Kérjük minden jószándékú ember segítségét határon innen és túl Szarka Felícia csángó tanárnőnek és családjának a leégett háza helyetti új otthon teremtésében. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. január 11., csütörtök

Kérjük minden jószándékú ember segítségét határon innen és túl Szarka Felícia csángó tanárnőnek és családjának a leégett háza helyetti új otthon teremtésében.

Kérjük minden jószándékú ember segítségét határon innen és túl Szarka Felícia csángó tanárnőnek és családjának a leégett háza helyetti új otthon teremtésében. Az alábbi üzenetet juttatták el nekünk:

Kérem, engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét egy nagy bajba került csángó tanító nénire !

2017. októberében hirtelen keletkező tűz lángjai emésztették fel egy csángó tanító néni, Szarka Felícia és családja otthonát a moldvai Külsőrekecsinben. Ez a ház egyben a csángó gyerekek oktatásának, a magyar óráknak is meleg fészke volt.
Azért, hogy egy magyar családot újra a biztonságot nyújtó otthon falai védjenek, s azért, hogy a csángó gyerekek magyar nyelvű tanítása tovább folytatódjék, már sokan összefogtak.
A sok esztendő munkája pár óra alatt hamuvá vált.

A Facebookon a hír körbejárta a világot. a Csángó Szeretetszolgálat a Szarka család megsegítése céljából facebookos oldalt hozott létre "Segítsünk Szarka Feliciának és családjának! Külsőrekecsin" címen. Itt lehet bekapcsolódni a segítségadásba, illetve ugyanitt lehet felvenni a kapcsolatot az érintett családdal. Pénzadományt a család által Romániában működő OTP Banknál nyitott számlákra lehet utalni. Forintot, lejt és eurót külön számlákra lehet küldeni, melyhez a következőkben az adatokat is közöljük:
Név. SARCA FELICIA
FUNDU RACACIUNI, BACAU, ROMANIA
SWIFT-BIC: OTPVROBU
Számlaszám: RO07OTPV290000297370HU01 (forint)
RO03OTPV290000297370RO01 (lej)
RO57OTPV290000297370EU01 (euró)
Megjegyzés: Adomány házépítésére

A Szarka családnak a megpróbáltatás után nehéz továbblépni. A huszonöt éve épített és gondozott házat már nem fogják tudni lakni. Vigaszt jelent számukra az, hogy sokan megkeresik és megpróbálnak segíteni egy jó szóval, pénzzel vagy tárgyakkal. De még messze vannak attól, hogy megnyugodjanak.
Szarka Felícia és férje annak idején Külsőrekecsinben a Gyerekek Házának építéséhez a telek adományozásával járultak hozzá, s amely ház elkészítésében is tevékenyen vettek részt.

Tisztelettel kérem, ha tudnak segítsenek ! Se ruhájuk, se kályhájuk, se hűtőjük, minden odaveszett. Napi kapcsolatban vagyok velük, mi Vas megyében élünk, próbálok mindenfele segitséget kérni, és mi magunk is segíteni, gyűjteni, küldeni, de most úgy érzem, meghaladja az erőnket, és muszáj mástól is segítséget kérni. Elküldeném még Felícia telefonszámát is, hátha tudnának vele kapcsolatot teremteni: +40767616606.

Tisztelettel:
Kovácsné Németh Edit
Vas megye, Meggyeskovácsi
+36704154452

A képen: Felicia Sarca
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=753071924795044&set=t.100001592013073&type=3&theater

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here