Reakció az EJKE 2017-es autonómista beadványára - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. január 7., vasárnap

Reakció az EJKE 2017-es autonómista beadványára


Az EJKE- Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület 2017-es petícióját küldték el nekünk, ami több sebből is vérzik. Na nézzük is meg, hogy melyek is ezek a sebek és melyek ezek a pontatlanságak és jogi katyvaszok amik hiteltelenné teszik a beadványt. A hibákat a kijelölt színnel jeleztük majd a magyarázatot a beadvány szövege alatt feltüntettük.

Nyilatkozat és petíció, a Nemzeti Összetartozás Napján 2017-ben Románia Kormányának és Parlamentjének RMDSZ-nek MPP-nek Tájékoztatásképpen:Klaus Iohannis államfőnek Erdélyre, az erdélyi magyarságra figyelő, demokratikusan gondolkodó emberek, civil, kormányzattól független egyesüléseként, a Székelyföldi Autonómia Alap kezdeményezőjeként – tiszteletben tartva a román állam szuverenitását, törvényhozási szabadságát – támogatjuk Székelyföld területi autonómiatörekvését és a Székelyföld területén kívül élő romániai magyarság teljes körű kulturális autonómiáját, mint az egyetlen ésszerű, nemzetközi jogi normáknak megfelelő megoldást, mellyel a román-magyar békés együttélés biztosítható. Tiltakozunk Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, melynek egyik legfőbb célja nem más, mint a még tömbben élő magyar közösségek megmaradt, természetes kapcsolatrendszerének a felszámolása, maradék erejének a megtörése. Ennek szellemében felkérjük Románia kormányát, hogy haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a Székely Nemzeti Tanáccsal Székelyföld területi autonómiájának biztosítása tárgyában. Felkérjük a román törvényhozásban dolgozó magyar képviselőket, hogy a Székely Nemzeti Tanács által megalkotott autonómia statútumot terjesszék a parlament elé, segítsenek abban, hogy érdemi vitára kerüljön sor a területi önrendelkezés tárgyában. A fentieken kívül támogatjuk a Székely Nemzeti Tanács által megfogalmazott, a marosvásárhelyi Postaréten, 2017. március 10-én, a Székely Szabadság Napján elhangzott, Románia Kormányának és Parlamentjének, valamint Klaus Iohannis államfőnek címzett, petíció követeléseit. Ennek alapján: Követeljük, hogy a tervezett közigazgatási átszervezés során Székelyföld alkosson önálló, autonóm jogkörökkel rendelkező közigazgatási és fejlesztési régiót a Székely Nemzeti Tanács által kidolgozott jogszabálytervezet alapján!– Kérjük, hogy a román kormány és parlament a közigazgatási átszervezés során tartsa tiszteletbe vállalt nemzetközi kötelezettségeit.– Tiltakozunk az erdélyi magyar oktatási intézmények ellehetetlenítése, önkormányzatok zaklatása, a magyar anyanyelvhasználat korlátozása, és a magyar szimbólumok üldözése ellen.– Követeljük, hogy a kormány kezdjen párbeszédet Székelyföld státuszáról a székely nép legitim képviselőivel, a Székely Nemzeti Tanáccsal és a székely önkormányzatokkal! Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület2017. június 4.


·        .,,támogatjuk Székelyföld területi autonómiatörekvését és a Székelyföld területén kívül élő romániai magyarság teljes körű kulturális autonómiáját, mint az egyetlen ésszerű, nemzetközi jogi normáknak megfelelő megoldást, mellyel a román-magyar békés együttélés biztosítható.,, 
   Szeretnénk látni azt a nemzetközi jogban szereplő jus cogens, tehát kötelező érvényű jogot, ami az autonómiát biztosítja. Ilyen nincs! A nemzetközi jogban az autonómia nem szerepel csak a népek önrendelkezési joga ami nem téveszthető össze az autonómiával ami egy szelektív belső jog ami csak is az elnyomó ország jóváhagyásával lehetséges. Az autonómia ésszerűségéről is naivság, sőt egyenesen butaság beszélni ismerve a román gondolkodásmódot, teljesen ésszerűtlen kijelentés az  hogy autonómiát kérünk a románoktól. Nincs jogi alap.

·        ,,Ennek szellemében felkérjük Románia kormányát, hogy haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a Székely Nemzeti Tanáccsal Székelyföld területi autonómiájának biztosítása tárgyában.,,-  
Itt is megint a jogalap nélküli kunyerálás, ami látszik és természetesen a magát Székely Nemzeti Tanácsnak tartó szervezet egy olyan nép nevében beszél, amit 2011-ben a népszámlálások alkalmával megtagadott ezért nincs jogukban az őshonos székelység (nem székelyföldi magyarság) nevében beszélni és belső népszavazás nélkül olyan dolgot kérni, amit a székely nép sehol nem hagyott jóvá. Ezt csak olyan szervezet teheti meg, akik felvállalják a székely nemzettudatukat és ez írásban is adják a népszámláláson.

·        ,,Felkérjük a román törvényhozásban dolgozó magyar képviselőket, hogy a Székely Nemzeti Tanács által megalkotott autonómia statútumot terjesszék a parlament elé, segítsenek abban, hogy érdemi vitára kerüljön sor a területi önrendelkezés tárgyában.,,
 Itt a másik jogi kanyvasz amit az erdélyi magyar pártok és az SZNT is előszeretettel használ a székely nép félrevezetésére autonómiát kérnek és ,,területi önrendelkezést,, mondanak tehát a jogalap nélküli autonómiát keverik a népek önrendelkezési jogával. Tehát ez egy tudatos félrevezetés aminek az a célja, hogy a valóban működő önrendelkezési törekvésekről eltereljék a figyelmet és a jogalap hiányában az előszeretettel választásokra használt autonómiát hangoztassák ami a román államnak jó mivel nem kötelessége autonómiát adni. Köszönjük szépen kedves autonómisták ebből nem kérünk.

·        ,,Követeljük, hogy a tervezett közigazgatási átszervezés során Székelyföld alkosson önálló, autonóm jogkörökkel rendelkező közigazgatási és fejlesztési régiót a Székely Nemzeti Tanács által kidolgozott jogszabálytervezet alapján! ,,
Ezzel tulajdonképpen nem is lenne olyan nagy baj ha ezt egy Székely Nemzetgyűlés (és szigoruan székely és nem magyar nemzetgyűlés) megszavazta volna ahol csak is az szavazhatott volna aki a székelységét felvállalja és aláírásával hitelesíti ezt. Ez nem így történt így hiteltelen ez a pont is.

·        Követeljük, hogy a kormány kezdjen párbeszédet Székelyföld státuszáról a székely nép legitim képviselőivel, a Székely Nemzeti Tanáccsal és a székely önkormányzatokkal!

Na ez a pont aztán ha hiteltelenségről beszélünk akkor magasan veri a plafont! A székely népnek legitim képviselője talán 1918-ban volt utoljára az SZNT, ez az SZNT méltatlan a jogelődjéhez ami a Székely Köztársaság létrehozásán fáradozott nem holmi idióta jogalap nélküli autonómista törekvéseken. A másik dolog az SZNT a 2006-ban rendezett Ditrói Székely Nemzetgyűlés határozatának megtagadásával teljesen illegitimmé tette magát és a 2011-es székelyellenes kampányukkal a közképviseleti jellegüket is elveszítették. Tehát a népszámláláson megszámolt őshonos székelyek nem tekintik közképviseleti szervüknek az SZNT-t amit egy 2018-ra tervezett Székely Nemzetgyűlés pontjaként fog az SZVSZ beterjeszteni megszavazásra ahol azok a székelyek szavazhatnak akik annak is mondják magukat és aláírásukkal ezt meg is erősítik.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here