A ,,székely vezér,, azt üzente Vásárhelyre kéne menni! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. február 6., kedd

A ,,székely vezér,, azt üzente Vásárhelyre kéne menni!

Kiadta az utasítást a 2011-es népszámlálásokon a székely nemzettudat kimutatása ellen kampányolló SZNT vezér, hogy még idén is kéne egy színjátékot művelni Vásárhelyen és ha már ott vagyunk, akkor egyet petíciózzunk is annak a népnek a nevében amit már nem képviselnek mivel számuk 1665 főre csökkent.

,,Vezérünk,, a felhívásában a önrendelkezést emleget, amit mint jó román állampolgár előszeretettel kever a szelktiv jogként  ismert autonómiával. Természetesen megemlítik azt is, hogy 1918- ban még a jogelődjeik nem ragaszkodtak Romániához hanem az önrendelkezési jog által a céluk a független Székelyföld létrehozása volt. A mostani cél meg a román állam felé való kunyerálás kisebbségi jogokért és olyan szelektív jogért mint az autonómia amit a román hatalom mentalitását ismerve semmiféleképpen nem adnak meg. Tehát ennek kérése is naivság és időpazarlás.


A Székely Nemzeti Tanács már 2006-ban illegitimmé tette magát, mikor a Ditrói Székely Nemzetgyűlés határozatát megtagadták, majd 2011-ben arra biztatták a székelyeket, hogy tagadják meg székelységüket és mondják magyarnak magukat, mivel így megosztják a magyarságot. Nyilvánvalóan ők már tudták, hogy ez nem így van mivel azokat az embereket akik székelynek mondták magukat a magyar nemzeten belül mutatták ki és magyar anyanyelvűként. Az SZNT ,,vezérei,, tehát azokat a székelyeket, akik jogilag is léteznek, és azért harcolnak, hogy megmaradjon a székely nemzettudat és a jogilag létező székely nép román szekusoknak, SRI-seknek nevezik. Most gondolkodjatok el székelyek érdemes egy ilyen szervezet, mint a népét eláruló SZNT eseményére elmenni zászlót lengetni? Ne tegyétek ezt, mert a székely ember az becsületes és nem szereti azt ha elárulják és nem szereti az árulók társaságát sem! Idén március 10 én csak a tévéből nézzük azt, hogy pár száz elvakult SZNT tag milyen színjátékot tesz Marosvásárhelyen most már több éve. Kedves,,székely vezér,, elegünk van a mesékből, most már lássuk az eredményt is!

A megoldás nem az autonómia hanem az önrendelkezési jog általi függetlenség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here