Autonómia- Hol a hivatalos román válasz elvtársak? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. február 5., hétfő

Autonómia- Hol a hivatalos román válasz elvtársak?

Az erdélyi magyar pártok közös autonómia beadványára már lassan egy hónapja várjuk a románok hivatalos válaszát. Vajon ez megtörtént, vagy ahogy előző cikkeinkben írtuk már a beadása után a Román Parlament egyik kukáját díszíti. Ha meg történt hivatalos válasz, akkor ezt miért titkolják el az erdélyi magyar pártok, még akkor is, ha elutasító válasz érkezett?

Valószínűleg nem akarják ezt elkapkodni még most sem, mert ha 28 évig tökéletes volt kampány célra, akkor talán még egy pár évig a birkának tudnak vele tartani embereket, már akik elhiszik azt, hogy valaha is ez a három erdélyi magyar párt, ami most már egy párt és ez az UDMR vagy ahogy többen is ismerik RMDSZ vagy tulipános párt.

Érdekes egy hónap csend után senki rájuk nem kérdez, mi van ezzel a beadvánnyal és történt e hivatalos válasz a Román Állam részéről. A Szabad Székelyföld Blog a mai nap elküldi a kérdéseit mind a három erdélyi magyar pártnak ezzel kapcsolatosan és reméljük a hivatalos válaszaikat a leghamarabb, megoszthatjuk Önökkel itt. Továbbá a Székelyek Világszövetsége is nyílt levéllel fordul az erdélyi magyar pártok vezetői felé, ahol felkérik az erdélyi magyar pártok vezetőit, hogy abban az esetben ha a Román Állam hivatalos válasza megérkezett tegyék ezt nyilvánossá a székely emberek számára

Kép forrása: Mandiner.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here