Izsák Balázs a Magyar Autonóm Tartományt siratja - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. február 13., kedd

Izsák Balázs a Magyar Autonóm Tartományt siratjaNem lepődünk meg most már a magát Székely Nemzeti Tanács elnökének nevező szervezet kijelentésén, hogy a csak nevében volt autonóm magyar területet siratja, amely a teljes Székelyföld területét sem foglalta magába és a Marosszéken élő székelyek nemzettudata ellen a legerősebb támadásokat szította. Azok a Marosszéken élő székelyek, akik felvállalták a székelységüket rendre azzal voltak támadva, hogy ,,most már ne székelykedjetek a francba bele, mert most már magyarok lettetek,,. Ez volt a Magyar Autonóm Tartomány székelybarát felfogása és ennek a jogán szeretné az SZNT az autonómiáját, amit őszintén mai napig sem tudjuk, hogy székely autonómia vagy magyar autonómiának nevezzünk.

„A székelység, tudatában annak, hogy a székely nép a nemzetközi jog alanya, ismerve a területi autonómiák európai gyakorlatát és Románia nemzetközi kötelezettségvállalásait, a székelyek népszavazáson kifejezett akaratára, és 63 székely önkormányzat határozataira alapozva, nem mond le Székelyföld területi autonómiájáról, ezzel egy olyan jog helyreállítását kéri, amelyet a román állam korábban már elismert” – áll az SZNT közleményében.

Viszont kérjük az SZNT-t nézze meg, hogy hány székely él és milyen kárt okoztak a székelység tudatában is amikor 2011-ben a székelyeket a magyar nemzeten belül ki lehett volna mutatni megosztás nélkül.  Nézzük meg az alábbi videót mit mondtak akkor az SZNT vezetői az mellett, hogy Izsák Balázs a székelyeket így határozza meg ,, Az a székely aki Székelyföldön él és magyarul beszél,,. Ezek szerint ha egy kongói ember Székelyföldre jön és magyarul kezd beszélni már belőle székely lesz.Lassan itt van Március 10 amit az SZNT a Székely Szabadság Napjának keresztelt el, és eleinte több tízezer ember ment a székely szabadságért majd amikor már észrevették, hogy ez csak SZNT propaganda például 2017-ben már alig 2000 ember vett részt az eseményen, tudva hogy ennek már semmi értelme.  Hogy mikor van a székely szabadság napja, véleményem szerint, amikor ez ki lesz harcolva, hogy a székelység nem egy szelektív jogként adott románián belüli autonómiában é,l hanem a saját földjén Székelyföldön szabadon, ahogy ezt az SZNT 1918-as jogelődje is elképzelték, tehát a Székely Köztársaságban! Menetelni lehet Márciusban Marosvásárhelyen de akik ott vannak azoknak csak töredéke székely. Izsák Balázs úrnak üzenjük, hogy majd akkor beszéljen a székelyek nevében amikor őt megválasztja az a székelység aki székelynek is mondja magát, tehát kérjük őt ne beszéljen egy olyan nép nevében aminek nem része jogilag!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here