Magyarországi pártoknak válasz a gyakran hangoztatott valótlan állításokra! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. február 24., szombat

Magyarországi pártoknak válasz a gyakran hangoztatott valótlan állításokra!Az utóbbi években azt tapasztaltam személy szerint is, hogy a külhoni magyarság, székelység a magyarországi politika játékszerévé vált oldaltól függetlenül. Olyan dolgokat terjeszt a Magyarországi baloldali sajtó, aminek nincs semmiféle valóságalapja és ezzel a gyűlöletkeltést szorgalmazzák a Magyarországi magyar ember és a külhoni magyar között. Összeírtam itt egy pár dolgot, amit tudniuk kell a Magyarországi testvéreknek is, nem csak azt, amit a baloldali sajtó hangoztat.

Szavazati jog: Ez egy szerzett jog, és bárki eldöntheti, hogy él vele vagy nem, mivel nekünk sem mindegy, hogy ki van ott kormányon és ki áll oda a székelyek önrendelkezési törekvései mellé. Legyen világos a magyarországi pártok számára is, hogy nem eszközök vagyunk senki számára sem. Lehet itt 600-700 km, ez most semmi és mi is átlátjuk a magyar valóságot, látjuk az ottani problémákat is, több esetben még jobban, mint az ott élők. Ez nem Orbánról és nem Vonáról szól, ez jogokról szól. Ha ezt megvonja Magyarország egy szavam sem lesz, nem is fogom dicsérni, de szidni sem a magyar embereket ezért. A székelyek nem mind Orbán fanok, vannak itt is mindenféle szimpatizáns székelyek és személy szerint ezt, hogy a székelyek mind Orbánra szavaznak általánosításnak veszem. Ez az állítás nem állja meg a helyét!

A sajtóban azt látjátok, Orbánra kell szavazni: A sajtó az nálunk nem nagy befolyással jár. Ez hogy kire ezt tudja a székely ember is érzi és tapasztalja. De ide kell látogatni az ellenzéki pártoknak is és meggyőzni az embereket miért rájuk szavazzanak. Amíg nem ez történik, addig nyilván az emberek szavazhatnak akár Orbánra is, mert akárhogy vesszük, jól tud itt kommunikálni, mert megfogta magának az RMDSZ-t. Ne csodálkozzunk akkor, ha az emberek Orbánra szavaznak. Én szívesen meghallgatom Vonát is, ha Udvarhelyre jön, és kérdéseket teszek fel, ahogy bármely másik pártnál is megtenném.

Orbán töm titeket pénzzel itt meg halunk éhen, megveszi a szavazataitokat: Eddig amióta emlékszem sem az MSZP sem a Fidesz sem nekem a szavazataimért, nem adott pénzt, igaz nem is szavaztam eddig, de a környezetemben élőktől sem hallottam, hogy valaki pénzt kapott volna a szavazataiért.  Ha pénzt küld bármelyik kormány, azt az RMDSZ kapja meg nem mi.

Szavazatod súlyát nem te cipeled: De igen! Akármennyire is furcsa mi is cipeljük a szavazataink sulyát, mivel nem mindegy számunkra sem, hogy ki van kormányon, mivel nekünk érdekünk az, hogy olyan vezető legyen kormányon, aki az önrendelkezési törekvéseinket is támogatja érdemben. Ha anyaországról beszélünk ez a normális, hogy az anya a gyereke szabadságáért is harcol. Ha nem ezt teszi, akkor nem tudunk anyáról beszélni, maximum mostohaanyáról.

Nem ide adózól ne szavazzál!: Magyarországon is vannak olyan rétegek, akik soha nem adóztak, mégis szavaznak. Ne felejtsük el a történelmi múltat sem, mert ha csak a székelyeket nézzük ők is az adójukat megadták a magyar nemzetnek, ugyanis mint katona nép a székely véradóval is szolgált a magyar nemzetnek, tehát felmenőink az életüket is adták a nemzet védelméért.

Ezek a felvetések egytől egyik számomra, mint székely és külhoni magyar felém azt sugallják, hogy ezek a baloldali pártok, szervezetek, mind azt akarják sugallni, hogy másodrendű állampolgárai vagyunk a magyar nemzetnek. Mit tanácsolok azoknak az embereknek akik ezt mondják, főleg a Gyurcsányi rétegnek?

Gyurcsány úr tessék eljönni Székelyföldre fórumokat tartani és bevállalni esetleg azt is, hogy a nemzetellenes kijelentéseiért a székelyek megajándékozhatják Önt és barátait egy Udvarhelyi, Keresztúri, Szeredai szemüveggel ami esetenként a szinét is tudja változtatni. Tegye meg ezt nekünk és lássuk meg azt, hogy valóban annyira emberbarát amennyire meg tudja játszani a humánus szentet az ottani fórumain. Ha itt megteszi embernek tekintem, ha nem csak nemzetét mocskoló embernek!

Benke Csaba. 2018.febr.24Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here