Megvédjük Európát! – Hogyan ha még a külhoni magyarokat és székelyeket sem tudják? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. február 18., vasárnap

Megvédjük Európát! – Hogyan ha még a külhoni magyarokat és székelyeket sem tudják?Nagy harc folyik minden magyar pártnál, hogy  megfogjanak minket maguknak erdélyi magyarokat, székelyeket és megkapják a szavazatainkat. Mozgolódik a Gyurcsótányista nemzetellenes oldal is és ők a szavazati jogunk megvonását kérik. Nem baj, ezzel tudjuk, maguk alatt vágják a fát. Viszont a jobboldali pártoknál se látunk igazán semmi olyan lépést, amivel érdemben kiállnának a székely önrendelkezési törekvések mellett. A Fidesz pénzzel szeretné megoldani ezt az akadályt, ezzel elterelve a figyelmet a székely önrendelkezés melletti érdemi jogisegítségnyújtástól, amit nem tartanak fontosnak.
 


A magyar külügy sajnos nem képes a konfliktust felvállani ilyen esetekben sem, mint a külhoni székely nemzettársaik szabadsága, bármilyen kormányról beszélhetünk, ami eddig volt.  Lehetőségek hada állt előttük, például Románia EU csatlakozása ahol feltételként fel lehetett volna tenni a székely önrendelkezés ügyét, de nem tették ezt meg. Így hogyan lehet megvédeni Európát, ha még a sajátjaikat sem tudják megvédeni?

Pénzzel szabadságot elérni nem lehet, de ha van szabadság, akkor pénz is fog jönni, ami nem Bukarest vagy a 28 éve tutyi-mutyi politikát végző UDMR (RMDSZ- vagy, ahogy az idősebb székelyek ismerik ,, Szavazz a tulipánra!,, kezét üti, hanem az erdélyi magyar, székely, csángó emberek kezébe kerül.


A székely ember ,,komagyűjtője,, tele van a pártok ígérgetéseivel és nem bíznak már meg szinte senkiben sem, még ha új politikai szereplők jönnek a porondra, akkor sem. Ennek oka az, hogy nem látják az eredményeket és nem látják azt, hogy valóban lenne egy olyan érdekképviselet, ami kimegy a székely emberek közé és megkérdezi az ők véleményüket is, hanem inkább felhasználják őket a politika kegyetlen játékszereiként. 

Ebben nagyon sokan belefáradtak, és nem tudják, hogy pozitív irányba mikor fognak már menni a dolgok, mikor érheti meg a székely ember azt, hogy kirakhassa a nemzeti színű zászlót az ablakába anélkül, hogy néhány soviniszta román ne jelentené fel. Mikor érheti meg a székely azt hogy az önkormányzatoknál ne románul olvassa a határozatokat és szabadon használhassa a ,,Községháza és Városháza,, magyar feliratokat? Mikor fog megtörténni az, amikor az ,,anyaország,, valóban anyaként fogja védelmezni a gyerekeit, és ha bántják őket, akkor odacsap az asztalra úgy, hogy ha kell, akkor szakadjon szét az asztal isNem tapasztaljuk ezt! Tutyi-Mutyi politikai vezetők vannak mind a két részről, akiknél a nép a szavazatokat jelenti, akiknél a szabadság már nem fontos, és akiket ha kell, jól félre tudnak vezetni csak azért, hogy ne kelljen semmit csinálni csak szép szavakkal kiszúrni az emberek szemét.

Meddig megy ez? Ameddig a nép engedi és hagyja. El kell számoltatni azokat a politikai vezetőket, akik az ígéretüket nem tartják be és azokat is, akik félrevezették az embereket úgy Székelyföldön, mint Magyarországon is. A gyáva és már-már csöpögős és az ellenséggel simuló és a diplomáciára hivatkozó politikai vezetőket is. Mindezt nem egy más pártnak kell tennie, hanem a népnek!

B.CS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here