A Csíki EMNP is szokás szerint keveri a jogi fogalmakat az SZNT mosdatására - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. március 8., csütörtök

A Csíki EMNP is szokás szerint keveri a jogi fogalmakat az SZNT mosdatásáraVolt egy pár vitám már az EMNP alelnökével, Tőke Ervinnel, akit egyébként egy intelligens embernek tartom, de a jogi fogalmakat úgy keveri, mint cigányasszony a jóslás előtt a kártyát. Talán 2 éve beszéltünk telefonon az autonómia és az önrendelkezési jog közötti különbségeket megtárgyalva. Akkor Ervin azt mondta ő mindig is önrendelkezésről beszélt, hát nem hiszem, mert az a meghatározás, amit mondott az éppen az autonómia meghatározása, aminek nincs semmiféle jogalapja tehát nem kötelező ezt semmilyen elnyomó hatalom megadja, még a román sem.

A Csíki EMNP arra biztatja a ,,székelyeket,, hogy vegyenek részt az SZNT által rendezett ,,Székely Szabadság Napján,, amelynek soha nem az volt a célja, hogy a wilsoni alapelveken és a Polgári és Politikai Jogok Egyezségokmányában leírtakat tehát a népek önrendelkezési jogát követelje, hanem petíciókkal szeretnék elérni Székelyföld autonómiáját ami egyedül a Román Állam jóindulatán alapszik. Hogy naivságnak tartom-e? IGEN!  Tehát amikor Tőke Ervin és Tiboldi László az önrendelkezésre gondol akkor valójában arra gondolnak, hogy petícióval kell meggyőzni a Román Államot és lessz ami lessz. A lényeg az, hogy tudatosan félre tudják tájékoztatni a székelységet.

A Székely Szabadság Napjával kapcsolatosan elmondtam a véleményemet többszőr is. A szabadság az akkor jön el amikor azt ki tudjuk harcolni és a jogainkat érvényesíteni. Izsák Balázs a napokban egy megkülönböztető kijelentést tett ahol a szólászabadságot szeretné korlátozni, kisajátítva magának a Székely Szabadság Napját.

Ahogyan lennie kellene!

"Izsák Balázs a szervező Székely Nemzeti Tanács elnöke leszögezte: arra kér minden résztvevőt, hogy megnyilvánulásaikban kerüljék azokat a jelszavakat, amelyek sértik a magyarok vagy románok méltóságát. Sem a “Vesszen Trianon!”, sem a “Székelyföld nem Románia!” jelszó nem felel meg az SZNT törekvéseinek.,,

A Székely Nemzeti Tanács vezetője tehát csak azokat a székelyeket máskor meg magyarokat várja a rendezvényére, akiknek Székelyföld Románia és azokat akik belenyugodtak a Trianoni diktátumba ami pontosan a népek önrendelkezési jogát sértette. Ezek után természetesen megkérdőjelezem a Székely Nemzeti Tanács nyilatkozatát és vezetőjét abban, hogy valóban-e a székely emberek érdekeit képviseli, vagy csak propaganda és gazdasági előnyökre használja ki a székelységet? A 2006-os Ditrói Székely Nemzetgyűlés Határozatának megtagadása és a 2011-es népszámláláson a székelység jogi létezésének eltüntetése mellett kampányolt. 

Most, ahogy egy picit hozzájuk lett piszkálva a három erdélyi magyar párt hirtelen úgy összefogtak, hogy ebből lehetséges nagy szerelem lesz az elkövetkező időszakban. A háttérben viszont mindig is összefogás volt az SZNT és az RMDSZ között is még ha néha csináltak egy –egy műbalhét, Kelemen Hunor egy pár éve talán véletlenszerűen elkottyintotta magát, mondva azt, hogy ,,mi vagyunk a Székely Nemzeti Tanács,,. A jogi fogalmak keverése ebben az esetben olyan, mint ha disznóvágás helyett azt mondanánk, hogy sündisznóvágás. Mind a kettő disznó, csak nem mindegy melyiket esszük!

A Székely Nemzeti Tanács jelenlegi elnökét alig pár darabbal több szavazattal választották meg elnöknek, mint ellenfelét. A Székely Nemzeti Tanácsot a szervezeten belül is nagyon sokan bírálják, pontosan azért, mert nem a népek önrendelkezési foga alapján szeretnék elérni Székelyföld önrendelkezését.

Többen megkerestek minket kérdezve azt, hogy miért nem tudósítunk a Székely Szabadság Napjáról? Talán így megkapták a válaszukat, ha ezt a cikket is elolvasták. Több székely ember üzenetben az írta nekünk:,,amíg ez az SZNT bohóckodik, nem megyünk el a rendezvényükre, pedig Vásárhelyen lakunk, tavaly kimentem, de idén már nem, mivel akkor is csak alig több mint 1500 ember volt kíváncsi erre a nesze semmi fogd meg jól mentere ,,

B.CS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here